Online Marketing Bureau Stramark team  klein

#socialSEO Google Search, plus Your World

google plus social media

SocialSEO is wellicht de nieuwe trend, met de komst van google+ in de zoekresultaten (Google Search, plus Your World) zullen bedrijven ook een google plus strategie moeten gaan hanteren als ze bovenaan willen staan in google.

SocialSEO is dan het zodanig onder de aandacht komen van de klanten dat zij je volgen op google plus, twitter, facebook e.d. Hierdoor kom je dan voor in de resultaten van hun netwerk. en daardoor kom je hoger in de zoekresultaten. Zie voorbeeld:

Google Search, plus Your World

Google Search, plus Your World

Dit zou er dan bijvoorbeeld zo uit kunnen zien.

socialseo

socialseo

Er is een verschil tussen het delen van een URL op een netwerk en het volgen van iemand op een netwerk. De bovenste badges zijn voor het volgen van de specifieke (bedrijfs)pagina of persoon. Waarschijnlijk is dit het meeste waardevol. Immers deze mensen krijgen in hun timeline elke keer updates van het specifieke bedrijf.

Het vermelden van de URL op de timeline is minder waardevol, maar dit heeft zeker in het geval van facebook en google+ grote voordelen. Het kan dan namelijk gebeuren dat iemand in jouw netwerk wordt geconfronteerd met een zoekresultaat met uw gezicht eronder (hij heeft dit “geliked”). Hierdoor staat het resultaat aanzienlijk hoger!

Het aanmaken en plaatsen van dergelijke social badges zou heel eenvoudig moeten zijn. Echter het maken van de keuze welke code te gebruiken en zorgen dat het er uit ziet zoals je dit voor ogen hebt is toch weer werk. De URL’s om dergelijke badges te maken:

SocialSEO Twitter
https://dev.twitter.com/docs/twitter-for-websites
https://twitter.com/about/resources/buttons

SocialSEO Google
https://developers.google.com/+/web/badge/

SocialSEO Facebook
https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button

Op dit moment is het effect van google+ VERUIT het sterkste in google. Maar komende tijd zal onder invloed van de ervaringen door mensen en het ingrijpen van overheden dit mogelijk weer veranderen. Het lijkt ietswat oneerlijk om het eigen netwerk van google zo hard voor te trekken in de resultaten. Aan de andere kant: Twitter doet ook heel erg haar best om juist NIET doorzoekbaar te zijn.

Maar goed: spannende tijden voor SEO consultants die zich opeens SOCIAL moeten gaan gedragen 🙂

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency