Online Marketing Bureau

Jij wil meer klanten en meer omzet, en daarom kan jouw website marketing of webshop marketing wel een boost gebruiken. Online marketing is een effectieve manier om dit te realiseren. Het is echter niet iets wat je er even bij doet. Tegenwoordig is online marketing echt een vak apart en dat vereist specialistische kennis. Je online kennis op peil houden is een uitdaging en kost veel tijd. Gelukkig zijn er genoeg online marketing bureaus die deze werkzaamheden van je kunnen overnemen én beter kunnen uitvoeren. Zij beschikken namelijk over tijd, vakkennis en doen de hele dag waar ze goed in zijn. Maar hoe kies je uit de vele soorten internet marketing bureaus? Wat kunnen ze voor je doen? En wat is eigenlijk de meerwaarde van online marketing uitbesteden? We leggen het je graag uit aan de hand van een stukje theorie, voor- en nadelen en heldere voorbeelden.Online Marketing Bureau Stramark Serp
Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 308 0030 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een online marketing bureau?

Laten we beginnen bij de basis: wat is online marketing? Online marketing, ook wel internetmarketing genoemd, is het promoten van producten of diensten op het internet. Het voornaamste doel is om het koopgedrag van internetgebruikers te beïnvloeden. Andere doelen kunnen zijn: naamsbekendheid vergroten, meer bezoekers genereren, klantenloyaliteit versterken of meer omzet maken. Hierbij selecteer je bewust de juiste online kanalen die bijdragen aan de realisatie van jouw doelen.

Een internet marketing bureau gebruikt het internet als middel om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij een specifieke doelgroep. Hiervoor wordt eerst een strategie opgesteld, zodat er een efficiënte en meetbare campagne kan worden gevoerd. Veel bureaus zijn gespecialiseerd in één of enkele vormen van internet marketing. Een zoekmachine marketing bureau is bijvoorbeeld gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie SEO (onbetaald) en SEA (betaald). Er zijn ook full service internet marketing bureaus die online marketeers in huis hebben, elk gespecialiseerd in hun eigen vakgebied, en waar je alles onder één dak vindt.

Wat doet een online marketingbureau?

Hoewel er verschillende soorten bureaus zijn komen de kerntaken vrijwel overeen. De werkzaamheden bestaan uit het opzetten en uitwerken van een online strategie die uniek is voor jouw business. Hiervoor worden verschillende factoren onder de loep genomen en verwerkt in een gestructureerd plan. Denk bijvoorbeeld aan je doelstelling(en), doelgroep, merkbeleving en niet te vergeten: je budget. Hier rolt vervolgens een advies uit die je laat zien hoe je het maximale uit je online inspanningen kunt halen met behulp van verschillende internet kanalen. Een bureau kan kanalen zoals SEA, SEO, e-mailmarketing of social media marketing voor je beheren en onderhouden. Ook het verbeteren en onderhouden van je website kun je aan hen overlaten. Zij zorgen dat je website snel genoeg is en houden de belangrijke plug-ins up-to-date.

We werken nu drie maanden met Stramark. Ze hebben echt moeite gedaan om onze businesscase te begrijpen en nu hebben we de eerste resultaten. Hoewel het nu een rustige zomerperiode is, worden onze dure onderwijsprogramma’s en -cursussen voor de eerste keer direct online gekocht :-). Bedankt Wouter Blom en team!

Bas Janssens – Great Communicators

Waarom kiezen voor een bureau als Stramark?

Online marketing uitbesteden is voor veel mkb-bedrijven een grote stap. Het gevoel van controle verliezen heerst wanneer zij dit (gedeeltelijk) uitbesteden. De touwtjes blijven echter in jouw handen. Jij bemoeit je namelijk met de strategie, onze consultants geven je advies en vervolgens voeren zij het uit.

Ook lijkt het uurtarief van internet marketing bureaus vaak hoog. Daarom wordt online marketing vaak in-house gehouden door een fulltime medewerker in te schakelen die ermee aan de slag gaat. Deze online marketeer moet echter opgeleid worden, ervaring opdoen en op alle gebieden expert zijn om het gewenste resultaat te behalen. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen en bovendien is het vrijwel onmogelijk om van alles kennis te hebben. Wanneer er geen marketing gerelateerde werkzaamheden zijn, krijgt de marketeer andere taken waardoor focus ver te zoeken is. Een online marketeer inhuren bij een agency mag per uur dan wel duurder zijn, maar uiteindelijk is het goedkoper. De specialisten bij een bureau zijn opgeleid, ervaren, kennen de procedures en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierdoor werken zij vaak sneller en effectiever, zodat je er minder uren en dus minder geld in hoeft te steken. Een interne medewerker zal daarom nooit op hetzelfde niveau zitten als een bureau, terwijl dit essentieel is als je je in een competitieve markt bevindt.

Een goed digital marketing bureau Amsterdam of omstreken inhuren is dus niet spannend. Integendeel. Het kan een verlenging zijn van jouw bedrijf en creëert rust voor jou en je werknemers. Dat leggen we graag uit aan de hand van een aantal voordelen.

Voordelen van online marketing uitbesteden:

 • Kennis. Een marketingcampagne met de focus op online is pas echt goed als alles klopt. Denk bijvoorbeeld aan de juiste keywords gebruiken voor jouw specifieke doelgroep (SEO) in combinatie met zoekmachine adverteren (SEA). De verschillende onderdelen vragen om vakkennis. Die kennis heeft een allround marketeer binnen jouw bedrijf vaak niet. Bij Stramark werken 8 consultants onder één dak, ieder met zijn of haar eigen expertise. Zo kan een heel team voor jou aan de slag. Daarnaast werken we ook aan onszelf door trainingen te volgen en het behalen van certificaten. Hierdoor zitten we met ons neus boven op de laatste trends en zijn we up-to-date van ontwikkelingen in de markt.
 • Ervaring. Onze consultants doen de hele dag waar ze goed in zijn. Het is immers hun passie. Inmiddels hebben ze gewerkt voor meer dan 250 verschillende klanten in diverse branches. Grote kans dus dat we al eerder aan de slag zijn gegaan met een vergelijkbare case. Bij iedere uitgevoerde opdracht leren we wat de impact is van wijzigingen in specifieke markten. Juist door deze praktijkervaring weten we wat wel of juist niet werkt. Die ervaring kan voor jouw bedrijf zeer waardevol zijn.
 • Procedures. Bij Stramark werken we volgens vastgelegde procedures. Door dingen op een bepaalde manier te doen kan er snel en nauwkeurig gewerkt worden om tot het gewenste resultaat te komen. Zo voorkomen we problemen en creëren we maximale waarde.
 • Tools. Om aan de slag te kunnen zijn er een aantal specifieke tools nodig en deze kunnen voor het mkb best prijzig zijn. Sommige kosten namelijk 200 euro of meer per maand. Stramark werkt er dagelijks mee en heeft deze tools al in huis, zodat de kosten gespreid kunnen worden over meerdere klanten.
 • Tijd. Een online marketing campagne opzetten is niet zomaar iets wat je er even bij doet. Hier moet een doordachte strategie achter zitten. Als je campagne eenmaal succesvol is ben je er nog niet. Voor blijvend resultaat moet je er continu aan werken. Samen met een bureau zorg je dat jouw SEO en SEA campagnes goed onderhouden worden. De verantwoordelijkheid ligt bij hen zodat jij alleen hoeft te controleren. Om je een indicatie te geven: wij helpen klanten maandelijks tussen de 8 en 80 uur. Hoeveel tijd wil jij winnen? De keuze is aan jou!
 • Focus. We willen allemaal zo productief mogelijk werken. Hiervoor proberen we ons telefoon geen aandacht te geven en doen we het liefst één ding tegelijk. Je bezighouden met marketing taken, die eigenlijk niet tot jouw verantwoordelijkheden behoren, is daarom geen slim idee. Online marketing uitbesteden resulteert in focus. Hierdoor kan iedereen binnen jouw bedrijf zich richten op zijn/haar kerntaken. Ook jij als ondernemer. Onze consultants doen de hele dag waar ze goed in zijn, dus waarom zouden jij en je werknemers dat niet doen?
 • Netwerk. Omdat we vooral doen waar we goed in zijn, zijn er ook een aantal zaken waar we niet ons specialisme van hebben gemaakt. Hiervoor zetten we dan partners in. Onze consultants begrijpen bijvoorbeeld goed de techniek achter een website en weten wat er mogelijk is. Ook begrijpen we de taal van de webbouwer zodat we direct met hem of haar kunnen communiceren. Wil je een nieuwe website laten maken? Voor het daadwerkelijk bouwen van een website werken we samen met onze professionele partners. In feite fungeren we als projectmanagers met specialistische kennis.

Gespecialiseerd of full service online marketing bureau?

Wanneer je aan de slag wil met je online marketing activiteiten kun je daar vast wat hulp bij gebruiken. Je hebt zelf namelijk niet de kennis of tijd om dit te realiseren. Wil je bijvoorbeeld een website laten maken, deze optimaliseren door het schrijven van waardevolle content of wil je snel hoger in Google komen met SEA? Er zijn genoeg bureaus die deze werkzaamheden voor je uit handen kunnen nemen. Maar bij welk bureau klop je aan? Het verschil tussen een gespecialiseerd online marketingbureau en een full service online marketingbureau lijkt misschien klein, toch is er wel degelijk een verschil. Dat verschil zie je terug in de focus.

Gespecialiseerd bureau

Een gespecialiseerd bureau focust zich op één onderdeel van online marketing. Het team bestaat uit experts die alle ins- en outs kennen binnen hun eigen vakgebied. Ze werken vaak samen met interne marketing teams die bij de top 250 grootste bedrijven al aanwezig zijn. Op die manier kunnen ze het maximale uit hun marketinginspanningen halen die ze online inzetten. Hoewel het inhuren van een gespecialiseerd bureau een grote investering is, kan dit gemakkelijk worden terugverdiend vanwege de grote omzet die hiermee behaald wordt.
Je kunt bij verschillende internet marketing bureaus terecht. Een e-mail marketing bureau is gespecialiseerd in het versturen van grootschalige e-mail campagnes. Een conversie optimalisatie bureau richt zich daarentegen op het verhogen van conversie. Met andere woorden: meer en betere bezoekers. Voor marketing op sociale media kun je het beste terecht bij een social media marketing bureau. Zij hebben kennis over welke platformen het gewenste resultaat opleveren voor jouw bedrijf.

Full service bureau

Bedrijven kiezen voor een full service bureau als zij zelf geen team van specialisten in huis hebben, maar wel naar het hoogste niveau willen met hun marketinginspanningen die ze online inzetten. Een dergelijk bureau neemt alles voor je uit handen en is een expert op alle vlakken. Het bedenken van een strategie, een website bouwen, de online marketing activiteiten uitvoeren, deze beheren en vervolgens optimaliseren. Hier vind je alles onder één dak. Er hoeven niet meerdere bureaus ingeschakeld te worden om het gewenste resultaat te behalen. Erg praktisch dus voor bedrijven die hier behoefte aan hebben.

Bij Stramark kun je terecht met al je internet marketing uitdagingen. Wij zijn een full service bureau met focus op search, ofwel zoekmachine marketing. Dat betekent dat wij ons vooral richten op SEA en SEO, en daarna ook de rest voor je kunnen verzorgen. We houden graag vast aan deze volgorde omdat we zien dat internet marketing tegenwoordig echt ingewikkeld is. Alleen een social media campagne volstaat niet. Internet marketing vereist een holistische aanpak waarin alle onderdelen worden meegenomen. Daarbij focussen we ons graag op waar we écht goed in zijn. Voor specifieke taken (o.a. het bouwen van websites) werken we samen met onze professionele partners. Zo kunnen wij een full service bureau zijn voor onze klanten. Het voordeel voor hen is dat ze alleen met Stramark samenwerken en niet met verschillende bureaus.

De juiste volgorde in online marketing maakt het verschil

Er zijn genoeg full service bureaus die alles wel willen doen voor hun klanten, zonder onderliggende strategie of proces. Bij Stramark werkt het anders. Wij vinden dat we pas een ervaren online marketing bedrijf kunnen zijn als je ons de volgorde laat bepalen van de acties die we ondernemen, en het advies wat we geven. Wat wij doen is eerst zorgen voor meer omzet en verkopen, door rechtstreeks op zoek te gaan naar mensen die precies op zoek zijn naar jouw unieke dienst of product. Als we de mensen goed kennen doordat we hun gedrag hebben geanalyseerd, gaan we die kennis toepassen in de overige internet marketing kanalen. Dit betekent dat we eerst op de juiste keywords via Google Ads (vroeger Google AdWords) en SEO, de juiste boodschap aan klanten gaan tonen. Dat zorgt voor meetbaar resultaat waar we verder op kunnen bouwen. Daarna werken we via o.a. analyses, conversie-optimalisatie, remarketing, social media advertising, display advertising, video marketing, content marketing aan het verhogen van de waarde per klant. Door de juiste combinatie te maken zorgen we voor meer klanten! Dat is hoe we zo effectief mogelijk online marketing inzetten voor onze klanten.

Bij Stramark geloven we heilig in de volgende volgorde:

 • Google Ads – Betaald hoog staan in Google
 • SEO – Onbetaald hoog in Google
 • SEO Copywriting – Vertellen wat je verkoopt
 • Conversie Optimalisatie – Verbeteren aantal verkopen
 • Contentmarketing – Laten zien dat je expert bent
 • Linkbuilding – Verbeteren van de online reputatie
 • Remarketing – Zorg dat je niet vergeten wordt
 • Display Advertising – Bereik de doelgroep
 • Social Media Marketing – Bereik de doelgroep op social
 • E-mailmarketing – Bereik je (oud) klanten

In elke stap gebruiken we de kennis uit de vorige stap. Dus wie je klanten zijn en welke aanpak succesvol is.

De werkwijze van Stramark

Samen kijken we waar de kracht van jouw business ligt en waar de potentie voor groei zit. In begrijpbare taal leggen we uit wat de huidige situatie is, waar we naartoe willen werken en hoe we dat gaan aanpakken. Heb je iemand in dienst die onze adviezen kan uitvoeren? Dan gaan onze consultants in de adviesstoel zitten. Wil je alles uit handen geven? Dat kan natuurlijk ook. Daarbij kun je altijd rekenen op een proactieve werkwijze en een vast contactpersoon die snel reageert. Dat verandert klanten in blije klanten. Een goede samenwerking in een feestje.

Online marketing bureau Amsterdam

Voor het beste bureau kijk je niet alleen of de dienstverlening overeenkomt met jouw wensen. Ook de vestigingsplaats maakt het verschil. Amsterdam is het centrum van de internet marketing kennis, bedrijven en mensen die ermee werken. Er hangt energie en creativiteit in de lucht en steeds meer jonge bedrijven vestigen zich in deze levendige stad. Daarom zijn de beste bureaus, en het kantoor van Stramark, daar gevestigd. Wij zitten met onze neus boven op de nieuwste ontwikkelingen. Zo helpen wij deze bedrijven om gezien én beter gevonden te worden.

Online marketing adviesbureau consultants

Als je weet welke online marketing strategie je wilt gebruiken, kun je Stramark inhuren om SEA en SEO campagnes op te zetten, teksten te schrijven, advertenties te maken, visuele componenten te ontwikkelen, etc.

Bij Stramark zetten we een stapje extra. Op basis van een gedegen analyse ontwikkelen we een campagne en voeren het daadwerkelijk uit. Je gaat bij ons aan de slag met één van onze consultants. Hij of zij helpt je bij het nemen van de juiste strategische beslissingen. De consultant kan met behulp van analyses begrijpen wat klanten motiveert in hun koopgedrag. We proberen je business echt te begrijpen door zoveel mogelijk informatie te achterhalen. Dit doen we bijvoorbeeld door een gratis keyword analyse en gratis Google Ads scan. Op basis hiervan worden strategieën ontwikkeld om jouw doelstellingen te realiseren. Jouw gespecialiseerde consultant helpt ontdekken hoe je met een bestaand product en een andere strategie, een nieuwe doelgroep kan bereiken.

Een team van specialisten

Het Stramark team bestaat uit 9 gedreven consultants. We hebben allemaal een passie voor online marketing, maar vinden ons eigen vakgebied stiekem toch het leukst. Zo hebben we meerdere SEA experts, SEO specialisten en copywriters in huis. Juist de samenhang tussen de specialisaties is de sleutel tot succes. Op die manier kunnen we het maximale uit jouw online activiteiten halen, met focus op resultaat!

Onze cases

Dankzij onze aanpak helpen we sinds 2008 uiteenlopende bedrijven om online succes te behalen met zoekmachine marketing. De meeste klanten komen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. Graag laten we onze klanten en partners aan het woord om te vertellen wat ze van onze dienstverlening vonden.

Wil jij net als hen beter gevonden worden in Google? En ben je een ambitieus mkb-bedrijf (5-50 medewerkers) die internet marketing als een van de drivers ziet van je groeidoelstelling op korte en langere termijn? Dan hebben we een match. Samen kunnen we sparren over hoe we online marketing optimaal gaan inzetten voor jouw business. Neem contact op met Stramark – en vertel ons jouw uitdaging!

Veelgestelde vragen over

📈 Wat is een online marketing bureau?
Online marketing gebruik je om je producten of diensten te promoten op internet. Een bureau als Stramark, ook wel een digital marketing bureau genoemd, neemt dit voor jou uit handen. Zij stellen een strategie op waarbij de juiste online kanalen worden gekozen om bepaalde doelen te bereiken. Denk aan naamsbekendheid vergroten, hoger in Google ranken of meer conversies behalen.

🤔 Bestaan er verschillende bureaus?
Ja, het verschil zie je terug in de focus. Veel bureaus richten zich op één of enkele vormen van online marketing, zoals SEO, SEA, content marketing, conversie optimalisatie, etc. Sommigen zijn expert op alle vlakken en kunnen alles voor je uit handen nemen. Internet marketing bureaus hebben één ding gemeen: ze stellen eerst een strategie op om het maximale uit een campagne te halen.

🖥️ Welke diensten levert Stramark?
De specialisten bij een bureau zitten klaar om voor jou een unieke strategie op te zetten en gedegen advies te geven. Daar blijft het niet bij. Ze beheren en onderhouden ook alle online marketing kanalen voor je, afhankelijk van het soort bureau. Het onderhoud van je website is eveneens in goede handen. Online marketing uitbesteden kan zowel volledig als gedeeltelijk.

👍 Wat zijn de voordelen van samenwerken met Stramark?
Online marketing experts doen de hele dag waar ze goed in zijn. Zij hebben dus veel meer kennis en ervaring dan jij. Door hun sterke focus werken ze sneller en dat bespaart geld. Ook maak je gebruik van kostbare tools die hebben zij al in huis hebben. Bij onvoorziene problemen kunnen ze door hun grote netwerk direct een geschikte partner inschakelen.

💰 Wat kost een samenwerking met Stramark?
Dat hangt ervan af welke dienst(en) je afneemt en het uurtarief. Je kunt uitgaan van gemiddeld 70-150 euro per uur (excl. btw). Dat lijkt misschien veel, maar het opleiden van een inhouse medewerker tot op het niveau van een consultant kan erg kostbaar zijn. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om van alles kennis te hebben. Vraag hier een offerte aan.

👔 Wat is een full service bureau?
Bij dit bureau kun je terecht met al je online marketing uitdagingen. Hier vind je alle diensten onder één dak. Van strategie bedenken en een website bouwen tot het optimaliseren van campagnes. Groot voordeel: je werkt samen met één bureau. Communicatie met meerdere partijen is dus niet nodig, wel zo praktisch.

🛒 Hoe kan een bureau mijn webshop helpen?
Veel bureaus richten zich op websites én webshops. In dat geval bieden ze webshop marketing als aparte dienst aan. Samen met jou kijken ze hoe online marketing zo effectief mogelijk ingezet kan worden om het maximale uit jouw webshop te halen.

Samenwerken met Stramark?

Wil je online beter gevonden worden? Bel met Hans!

Call Now Button