Zoekmachine Optimalisatie voor bedrijven

Wist u dat 80% van uw website bezoekers u vinden via zoekmachines zoals Google? Uw website optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren naar uw website. Na zoekmachine optimalisatie is adverteren met Google AdWords de grootste verkeersbron naar een website. Samen zorgen ze voor de 80 procent zoekverkeer.

 1. Zoekmachine optimalisatie: Hoger in Google door aanpassingen aan uw website. Dit kan zijn het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen.
 2. Adverteren met Google Adwords: u adverteert met uw website en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. (u betaalt per klik)

seo en zoekmachine optimalisatie door stramarkStramark kan u met beide zaken helpen om zo hoger in de zoekresultaten te komen en daarmee meer bezoekers naar uw website te trekken. De professionele term voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website is “zoekmachine optimalisatie”, in het Engels “Search Engine Optimization” of afgekort “SEO”.

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie wordt dus steeds belangrijker.
Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van uw website in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Er zijn nogal wat bijkomende voordelen:

 • Een hoge plek zorgt dat u vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Een hogere positie zorgt voor meer kliks naar uw site
 • Meer gratis website bezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van uw concurrent
 • De website wordt gezien als betrouwbaar
 • Websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op uw online vindbaarheid

Zoekmachine optimalisatie kost tijd, het aanpassen van de website structuur, het doen van keyword onderzoek, het schrijven van teksten en het aansturen van webdesigners is tijdrovend werk. Het effect van SEO is de benodigde investering echter meer dan waard.

Over zoekmachine optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google op ‘SEO’ of ‘zoekmachine optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Op basis van deze enorme hoeveelheid informatie en SEO-tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie veranderen constant
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft.
 • Google regelmatig het algoritme dat de positie bepaald van uw website verandert
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website impact heeft op de zoekmachine resultaten

Wat is goede zoekmachine optimalisatie?

meer websitebezoekers door seoWe doen meer dan het uitvoeren van een trucje. Wij zijn van mening dat zoekmachine optimalisatie onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketing strategie en voor elke klant uniek zijn. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van gedegen analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting.

SEO Bureau Stramark: een team van SEO Optimalisatie specialisten

De SEO consultants van Stramark zijn experts in het beter vindbaar maken van websites. Onze consultants hebben gewerkt als strategisch bedrijfsadviseurs en presenteren elk SEO-advies als onderdeel van een helder geformuleerde online marketing strategie. Zij gaan niet eerder aan de slag voordat zij gedegen inzicht hebben in uw sector, producten en bedrijf. Door hun technische achtergrond werken zij gestructureerd en doelgericht. Zij trekken conclusies op basis van feiten in plaats van aannames en kunnen op niveau communiceren met websitebouwers.

Wilt u ook beter gevonden worden?

Laat Stramark vrijblijvend de vindbaarheid van uw website beoordelen. Bij ons ontvangt u geen offerte, maar geheel vrijblijvend een compleet online marketingplan om uw website structureel beter vindbaar te maken.

Nieuwe website of Restylen? Denk aan uw posities binnen Google!

Bent u van plan om uw website binnenkort te restylen of een nieuwe website te laten bouwen? Betrek SEO bureau Stramark dan al vroeg in de ontwerpfase. SEO optimalisatie heeft namelijk nog meer effect als websitebouwers en designers al bij het ontwerp van de structuur van uw website rekening houden met de vindbaarheid van uw website. Dat scheelt enorm in de kosten en verbetert het resultaat!

Stramark werkt graag voor ambitieuze MKB-ers die goed gevonden willen worden!

 


Terug naar boven ↑
 • Vrijblijvend advies? Vraag het Wouter

  Bel ons op 020 716 54 11 of via het onderstaande formulier, dan reageren wij binnen een werkdag!

  *

  *


  Please leave this field empty.