Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 716 54 11 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

Wist je dat 80% van jouw websitebezoekers je vindt via zoekmachines zoals Google? Je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren. Wij helpen je daar graag bij! Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en kies voor SEO uitbesteden aan SEO bureau Stramark. Laat je adviseren door de ervaren specialisten van Stramark. Advies zoekmachine optimalisatie helpt jouw website of webshop structureel beter vindbaar te maken.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is de vertaling van de Engelse term ‘Search Engine Optimization’ en wordt afgekort als ‘SEO’. Het omvat het optimaliseren van een website om deze hoger in Google te laten ranken in de organische zoekresultaten.

Na SEO is adverteren met Google AdWords de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze gemiddeld voor 80% van het verkeer op een website.

zoekmachine marketing serp

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine marketing is de term voor zoekmachine optimaliseren én zoekmachine adverteren. Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren leggen we je graag uit:

Wat is Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hiermee probeer je hoger in Google te komen door aanpassingen aan jouw website of webshop. Denk hierbij aan het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO genoemd. Als je wilt weten hoe de SEO status van je website nu is kan je gebruik maken van de gratis Stramark SEO check. Is er verbetering nodig? Schakel dan Stramark in voor gedegen SEO advies.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords (Google Ads)

Je adverteert met je website of webshop en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. Je betaalt per klik. Het advertentieplatform Google AdWords heet sinds kort Google Ads.

Let op je concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website of webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie Google, om daarmee dus hoger in Google te komen, wordt dus steeds belangrijker. De vestigingsplaats van je bedrijf is ook belangrijk. Wanneer jouw bedrijf gevestigd is in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Den haag of Haarlem biedt dit mogelijkheden om de lokale markt te bedienen. Klanten vinden het prettig om lokaal te kopen, dus Google houdt daar rekening mee. Het kantoor van Stramark zit precies op de goede plek, en dus weten we alles van zoekmachine optimalisatie Amsterdam en omstreken!

SEO = duurzame verbetering. Wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Maar, er zijn meer voordelen:

 • Een hoge positie zorgt ervoor dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Hoger in Google zorgt voor meer clicks naar je site
 • Meer onbetaalde website- en webshopbezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van je concurrent
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • De websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op je online vindbaarheid

Bezig met SEO en website optimalisatie? Blijf alert!

Over zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google zoals ‘SEO’ , ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘website optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Uit deze enorme hoeveelheid informatie en SEO tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie constant veranderen
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft
 • Google regelmatig het algoritme verandert dat de positie bepaalt van je website
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop impact heeft op de zoekmachineresultaten
 • Lokale zoekmachine optimalisatie belangrijker is dan ooit

Goede website zoekmachineoptimalisatie is maatwerk

Daar weten we bij Stramark alles van. Als zoekmachine optimalisatie specialist doen wij meer dan simpelweg een trucje uitvoeren. We zijn van mening dat zoekmachine optimalisatie van een website of webshop onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketingstrategie en voor elke klant uniek moet zijn. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van een gedegen analyse, het opstellen van heldere conversiedoelstellingen én goede SEO copywriting. Ook is het een ongoing proces. Het resultaat dat je behaalt is niet blijvend, je moet er continu aan blijven werken. Daarom hebben vrijwel alle klanten een SEO abonnement op maat.

zoekmachine optimalisatie

Waarom zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Om jouw website of webshop beter vindbaar te maken kun je beter zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan zoekmachine optimalisatie bureau Stramark, met als specialisatie en locatie SEO Amsterdam. Goede zoekmachine optimalisatie vraagt namelijk om vakkennis die binnen je eigen bedrijf vaak niet aanwezig is. Ons team bestaat uit 8 consultants, ieder met zijn eigen specialisme, die je kunnen voorzien van gedegen zoekmachine optimalisatie advies. Doordat wij gewerkt hebben voor verschillende klanten in diverse branches hebben we jarenlange ervaring opgebouwd. Hierdoor weten we wat wel of juist niet werkt. Zo kan een team van specialisten direct voor jou aan de slag. Vooraf wordt er een helder plan opgesteld om gestructureerd en doelgericht te kunnen werken. Daarvoor zijn specifieke tools nodig, en die kunnen vrij prijzig zijn voor het mkb. Wij hebben ze al in huis zodat jij ervan kunt profiteren. Ten slotte vraagt écht goede SEO en het onderhouden ervan om tijd. Tijd die je wellicht zelf niet hebt of liever besteedt aan je eigen business. Win tijd door het over te laten aan onze zoekmachine optimalisatie consultants. Jij denkt mee met de strategie, dan voeren zij het uit. Dat resulteert op haar beurt in focus. Wanneer je het uitbesteedt werk je productiever en doen we beide waar we goed in zijn. Stramark regelt jouw zoekmachine optimalisatie.

SEO: je kunt niet vroeg genoeg beginnen

Ben je van plan om je website of webshop binnenkort te restylen of een nieuwe website te laten bouwen? Denk dan eens aan een SEO specialist inhuren. Betrek Stramark al vroeg in de ontwerpfase. SEO optimalisatie heeft namelijk nog meer effect als websitebouwers en designers al bij het ontwerp van de structuur van je website of webshop rekening houden met de vindbaarheid. Dit scheelt enorm in de kosten en verbetert het resultaat! Omdat veel websites in WordPress worden gemaakt besteden we ook aandacht aan WordPress SEO.

Wil je meer informatie over zoekmachineoptimalisatie en website optimalisatie? Hieronder vind je een overzicht van onze kennispagina’s en wat zoekmachine optimalisatie bureau Stramark voor jou kan betekenen met onze SEO diensten.

Het SEO abonnement van Stramark
SEO bureau Amsterdam
SEO optimalisatie
Wat kan een SEO specialist voor je doen?
Wat is SEO precies?
SEO op WordPress websites

Call Now Button