Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

met Focus op Resultaat

Hoog in Google komen?

Laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

 • Voer een getal tussen 22 en 22 in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wist je dat 80% van jouw websitebezoekers je vindt via zoekmachines zoals Google? Je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren. Zet je dit op de juiste manier in, dan zorgt het o.a. voor een hogere positie in Google, een structureel betere vindbaarheid en je wordt als betrouwbaar gezien. Goede zoekmachine optimalisatie bereik je alleen door er continu aan te werken. Dat kost veel tijd, en je hebt vakkennis nodig. Gelukkig zijn er genoeg SEO bureaus die deze werkzaamheden van je kunnen overnemen én beter kunnen uitvoeren. Bij Online Marketing Bureau Stramark hebben we namelijk tijd, specialistische kennis en doen we de hele dag waar we goed in zijn. Maar wat zijn de voordelen van SEO uitbesteden? Wat kunnen we voor je doen? En hoe gaan onze experts te werk? We leggen het hieronder graag aan je uit zodat je zeker weet dat je kiest voor het beste SEO bureau Amsterdam.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is de vertaling van de Engelse term ‘Search Engine Optimization’ en wordt afgekort als ‘SEO’. Het omvat het optimaliseren van een website om deze hoger in Google te laten ranken in de organische zoekresultaten.

Na SEO is adverteren met Google Ads de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze gemiddeld voor 80% van het verkeer op een website.

zoekmachine marketing serp

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine marketing is de term voor zoekmachine optimaliseren én zoekmachine adverteren. Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren leggen we je graag uit:

Wat is Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hiermee probeer je hoger in Google te komen door aanpassingen aan jouw website of webshop. Denk hierbij aan het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO genoemd. Als je wilt weten hoe de SEO status van je website nu is kan je gebruik maken van de gratis Stramark SEO check. Is er verbetering nodig? Schakel dan Stramark in voor gedegen SEO advies.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords (Google Ads)

Je adverteert met je website of webshop en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. Je betaalt per klik. Het advertentieplatform Google AdWords heet sinds kort Google Ads.

Let op je concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website of webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie Google, om daarmee dus hoger in Google te komen, wordt dus steeds belangrijker. De vestigingsplaats van je bedrijf is ook belangrijk. Wanneer jouw bedrijf gevestigd is in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Den haag of Haarlem biedt dit mogelijkheden om de lokale markt te bedienen. Klanten vinden het prettig om lokaal te kopen, dus Google houdt daar rekening mee. Het kantoor van Stramark zit precies op de goede plek, en dus weten we alles van zoekmachine optimalisatie Amsterdam en omstreken!

SEO = duurzame verbetering. Wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Maar, er zijn meer voordelen:

 • Een hoge positie zorgt ervoor dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Hoger in Google zorgt voor meer clicks naar je site
 • Meer onbetaalde website- en webshopbezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van je concurrent
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • De websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op je online vindbaarheid

“Na een aantal gesprekken met Stramark wisten zij mij te overtuigen van de potentie van een betere vindbaarheid van mijn bloembollen webshop in Google.”

S. Koeman
Directeur Florablom
Hem

Bezig met SEO en website optimalisatie? Blijf alert!

Over zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google zoals ‘SEO’ , ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘website optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Uit deze enorme hoeveelheid informatie en SEO tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie constant veranderen
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft
 • Google regelmatig het algoritme verandert dat de positie bepaalt van je website
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop impact heeft op de zoekmachineresultaten
 • Lokale zoekmachine optimalisatie belangrijker is dan ooit

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

We begrijpen dat het lastig is om zoekmachine optimalisatie op de juiste manier in te zetten. Zie je dat je bestaande site maar niet hoger lijkt te komen in de zoekresultaten? Denk dan eens aan een SEO specialist inhuren. Zeker wanneer je een nieuwe website opzet of restylet, met als doel hoge (onbetaalde) posities in Google, is het verstandig om een SEO bureau al vroeg in de ontwerpfase te betrekken. SEO optimalisatie heeft namelijk nog meer effect als websitebouwers en designers al bij het ontwerp van de structuur van je website of webshop rekening houden met de vindbaarheid. Dit scheelt enorm in de kosten en verbetert het resultaat. Omdat veel websites in WordPress worden gemaakt besteden we bij Stramark ook aandacht aan WordPress SEO. Lees hieronder wat een SEO bureau is en hoe ze jou kunnen ondersteunen. 

Wat is een SEO bureau?

Een SEO bureau helpt je om hoger in Google te komen. Dit doen ze door alle activiteiten, die bedoeld zijn om een website hoger te laten ranken in de organische (onbetaalde) zoekresultaten, van je over te nemen. Ze streven ernaar hier het maximale uit te halen. Wellicht voelt het uitbesteden als een grote stap of lijkt het uurtarief van een agency hoog, waardoor je liever een fulltime medewerker inschakelt die ermee aan de slag gaat. Toch wegen de voordelen van een bureau hier tegenop. We vertellen je graag waarom.

De voordelen van een SEO bureau

  • Kennis. Goede zoekmachine optimalisatie vraagt om specialistische kennis. Je moet op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen zodat je voorloopt op je concurrenten. Die kennis heeft een allround marketeer binnen je eigen bedrijf vaak niet. Het Stramark team bestaat uit 8 consultants, ieder met zijn eigen specialisme, die continu worden bijgeschoold. Zo kun je rekenen op gedegen zoekmachine optimalisatie advies.
  • Ervaring. Wij hebben gewerkt voor verschillende klanten in diverse branches waardoor we jarenlange ervaring hebben opgebouwd. Dit doen we voor klanten in heel Nederland, en zelfs in het buitenland. Hierdoor weten we wat wel of juist niet werkt. Die ervaring kan voor jouw bedrijf erg waardevol zijn. Zo zijn we perfect in staat om voor jou een juiste SEO strategie uit te stippelen en plan op te stellen die gebaseerd zijn op jouw onderneming.
  • Procedures. Door die ervaring hebben we bij Stramark bepaalde procedures vastgelegd. Hierdoor kan er snel en nauwkeurig gewerkt worden en worden problemen voorkomen. Zo creëren we maximale waarde voor de klant.
  • Tools. Voor SEO zijn specifieke tools nodig en die kunnen vrij prijzig zijn voor het mkb. Wij werken er dagelijks mee en kunnen de kosten spreiden over meerdere klanten. Zo kun jij er ook van profiteren!
  • Tijd. SEO is een ongoing proces. Voor blijvend resultaat moet je er continu aan werken en bijsturen. Dat vraagt om tijd. Tijd die je wellicht zelf niet hebt of liever besteedt aan andere taken om je onderneming succesvol te maken. Door samen te werken met onze SEO consultants weet je zeker dat je campagnes goed onderhouden worden. Zij zijn verantwoordelijk, jij hoeft enkel te controleren. Dus, hoeveel tijd wil jij winnen?
  • Focus. Ten slotte resulteert uitbesteden in focus, zowel voor jou als je werknemers. Omdat jij en je team zich niet langer bezig hoeven te houden met online marketing taken doet iedereen waar hij goed in is. Zo wordt productief werken gestimuleerd.

SEO Bureau

Goede website zoekmachineoptimalisatie is maatwerk

Daar weten we bij Stramark alles van. Als zoekmachine optimalisatie specialist doen wij meer dan simpelweg een trucje uitvoeren. We zijn van mening dat zoekmachine optimalisatie van een website of webshop onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketingstrategie en voor elke klant uniek moet zijn. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van een gedegen analyse, het opstellen van heldere conversiedoelstellingen én goede SEO copywriting. Ook is het een ongoing proces. Het resultaat dat je behaalt is niet blijvend, je moet er continu aan blijven werken. Daarom hebben vrijwel alle klanten een SEO abonnement op maat.

zoekmachine optimalisatie

SEO strategie bepalen op basis van winst

Bij Stramark kijken we samen met jou naar je producten en/of diensten. Zo kunnen we vervolgens de belangrijkste keywords bepalen welke het meeste rendement opleveren. Om de SEO online marketing strategie compleet te maken kijken we ook naar de concurrentie, prijsstellingen en de posities van deze concurrenten in Google. Zo kunnen we de kansen blootleggen en de website hierop optimaliseren, zodat de vraag van de gebruiker zo goed mogelijk beantwoord wordt. De kans op conversie is hierdoor groter, wat de SEO een positief rendement zal opleveren.

Winstgevende SEO

Het beste SEO bureau Amsterdam altijd dichtbij

Denk jij aan SEO uitbesteden Amsterdam? Stramark is een professioneel SEO marketing bureau met als specialisatie en locatie SEO Amsterdam. Wij kunnen je daadwerkelijk verder helpen. Ben je benieuwd hoe we jouw website of webshop structureel beter vindbaar kunnen maken? Je bent natuurlijk altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek, dus bel ons gerust. Onze SEO specialist kijkt graag wat voor jou de beste aanpak is.

SEO Bureau dichtbij

Weet je hoe jouw website ervoor staat? Doe alvast onze gratis globale SEO scan online. Je vindt hem hier: SEO Scan. We zijn benieuwd naar de resultaten!

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie (SEO)

📈 Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is afgeleid van Search Engine Optimization, ook wel SEO genoemd. Houd je je hiermee bezig, dan optimaliseer je je website om onbetaald hoger te ranken in de organische zoekresultaten. Denk bijvoorbeeld aan het (her)schrijven van teksten, het verbeteren van de websitestructuur en technische verbeteringen.

🤔 Wat is het doel van zoekmachine optimalisatie?

SEO heeft als doel om structureel beter gevonden te worden in zoekmachines. Hiermee kun je meer verkeer naar je website genereren, wat op haar beurt kan zorgen voor meer conversies.

👍 Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Je verricht verschillende handelingen die er samen voor zorgen dat je website meer waarde krijgt. Denk aan relevante keywords toevoegen, kwalitatieve content schrijven en technische zaken optimaliseren. Een SEO geoptimaliseerde website verschijnt vervolgens hoger in de zoekmachines.

💰 Wat kost zoekmachine optimalisatie?

Dat ligt onder andere aan de doelstelling die je hebt, de markt waarin je opereert en de concurrentie waar je mee te maken hebt. Binnen het mkb zien we dat, bij het verkrijgen van meer omzet, een investering van 5 tot 15% van die omzet nodig is. Bij online marketing draait het niet alleen om de investering, maar juist ook om wat het oplevert. Om te weten wat online marketing jou op kan leveren kun je bij Stramark een gratis SEO en/of SEA analyse aanvragen. Zo weet jij hoe je de marketing investering terug kunt verdienen en wanneer je business case positief is. Vraag een vrijblijvende analyse aan of neem vrijblijvend contact op met Hans


Wil jij ook meer bezoekers op je website?

Wil je online beter gevonden worden? Bel met Hans!

Call Now Button