Wist u dat 80% van uw website bezoekers u vinden via zoekmachines zoals Google? Uw website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren naar uw website of webshop.

De professionele term voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website is “zoekmachine optimalisatie”, in het Engels “Search Engine Optimization” of afgekort “SEO”. Na zoekmachine optimalisatie is adverteren met Google AdWords de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze voor de 80 procent zoekverkeer.

Zoekmachine optimalisatie? Of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine Marketing is zoekmachine optimalisatie EN zoekmachine adverteren.
Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoger in Google door aanpassingen aan uw website of webshop. Dit kan zijn het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen. (ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO)

Zoekmachine Adverteren met Google Adwords

U adverteert met uw website of webshop en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. (u betaalt per klik).

Wilt u ook hoger in de zoekresultaten komen en dus meer bezoekers krijgen?
Neem contact op voor een vrijblijvende analyse

Pas op uw concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website en webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie wordt dus steeds belangrijker.

SEO en duurzame groei, wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van uw website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Er zijn nogal wat bijkomende voordelen:

 • Een hoge plek zorgt dat u vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Een hogere positie zorgt voor meer kliks naar uw site
 • Meer onbetaalde website en webshop bezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van uw concurrent
 • De website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • Websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op uw online vindbaarheid

Al bezig geweest met SEO? SEO verandert…

Over zoekmachine optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google op ‘SEO’ of ‘zoekmachine optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Op basis van deze enorme hoeveelheid informatie en SEO-tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie veranderen constant
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft.
 • Google regelmatig het algoritme dat de positie bepaald van uw website verandert
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop heeft impact op de zoekmachine resultaten

Wat is goede website zoekmachine optimalisatie?

We doen meer dan het uitvoeren van een trucje. Wij zijn van mening dat zoekmachine optimalisatie van een website of webshop onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketing strategie en voor elke klant uniek zijn. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van gedegen analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting.

zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie Bureau Stramark:
een team van SEO Optimalisatie specialisten

De SEO consultants van Stramark zijn experts in het beter vindbaar maken van websites en webshops. Onze consultants hebben gewerkt als strategisch bedrijfsadviseurs en presenteren elk SEO-advies als onderdeel van een helder geformuleerde online marketing strategie. Zij gaan niet eerder aan de slag voordat zij gedegen inzicht hebben in uw sector, producten en bedrijf. Door hun technische achtergrond werken zij gestructureerd en doelgericht. Zij trekken conclusies op basis van feiten in plaats van aannames en kunnen op niveau communiceren met websitebouwers.

Nieuwe website of webshop restylen?
Denk aan uw posities binnen Google!

Bent u van plan om uw website of webshop binnenkort te restylen of een nieuwe website te laten bouwen? Betrek Zoekmachine Optimalisatie Bureau Stramark dan al vroeg in de ontwerpfase. SEO optimalisatie heeft namelijk nog meer effect als websitebouwers en designers al bij het ontwerp van de structuur van uw website of webshop rekening houden met de vindbaarheid van uw website of webshop. Dat scheelt enorm in de kosten en verbetert het resultaat!

Wilt u ook beter gevonden worden?

Laat Stramark vrijblijvend de vindbaarheid van uw website of webshop beoordelen. Bij ons ontvangt u geen offerte, maar geheel vrijblijvend een compleet online marketingplan om uw website of websop structureel beter vindbaar te maken.

Benieuwd hoe hoog u kunt komen in Google?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies


Terug naar boven ↑
 • Vrijblijvend advies? Vraag het Wouter

  Bel ons op 020 716 54 11 of via het onderstaande formulier, dan reageren wij binnen een werkdag!

  *

  *

  Please leave this field empty.