Online Marketing Bureau Stramark wouter fenna frans klein

Online Marketing voor scale-ups

Als groeiend bedrijf met 10+ medewerkers ben jij op zoek naar een op maat gemaakte online marketing oplossing. Groei in deze fase vraagt om specialisten die jouw online marketing naar het volgende niveau brengen. Deze professionalisering van online marketing is waar wij goed in zijn en waar we sinds 2008 een berg aan ervaring in hebben opgebouwd.

Wij staan je graag bij in je verdere groei met behulp van SEO, SEA, contentmarketing en social media marketing. Je kunt rekenen op een proactieve aanpak met een duidelijke focus op resultaat. Bekijk hieronder al onze oplossingen.

Waarom Stramark?

 

Onze online marketing oplossingen

 

zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is een ideale manier om meer te verkopen in je webshop of meer leads te behalen via je webshop. 

Ontdek zoekmachine marketing 

seo

Met SEO zorg je o.a. voor een hogere positie in Google, een structureel betere vindbaarheid en je wordt als betrouwbaar gezien.

Ontdek SEO 

 

google ads
Met Google Ads laat je jouw bezoekersaantallen en omzet direct flink stijgen. Google Ads is de beste manier om snel vindbaar te worden in Google.

Ontdek Google Ads

seo copywriting
Geef je website een boost met goede SEO teksten en wordt structureel beter vindbaar.

Ontdek SEO Copywriting

 

social media marketing
Met Social Media Marketing creëer je een volwaardige aanwezigheid op de belangrijkste social media kanalen en bereik je jouw doelgroep nog beter.

Ontdek Social Media

webshop marketing
Met Webshop Marketing optimaliseer je jouw webshop en verhoog je jouw omzet op korte en lange termijn.

Ontdek webshop marketing

 

linkbuilding
Met Linkbuilding verhoog je de autoriteit van jouw website en behaal je zo hogere posities in Google.

Ontdek Linkbuilding

conversie optimalisatie

Met Conversie Optimalisatie kijken we op welke manier jouw website verbeterd kan worden om een betere klantbeleving te creëren en zo meer conversies te behalen.

Ontdek Conversie Optimalisatie

 

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

  • Voer een nummer in van 22 tot 22.
    Het antwoord als getal invullen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is online marketing?

Online marketing is het promoten van producten of diensten op het internet. Het doel hiervan is de verkoop van die producten en diensten door de gebruikers van het internet te beïnvloeden in hun aanschaf.

De juiste volgorde in online marketing maakt het verschil

Wat wij doen is eerst zorgen voor meer omzet en meer verkopen, door rechtstreeks op zoek te gaan naar mensen die precies op zoek zijn naar de unieke dienst of product die jij aanbiedt. Als we de mensen goed kennen doordat we hun gedrag hebben geanalyseerd, gaan we die kennis toepassen in de overige Online Marketing middelen. Dit betekent dat we eerst op de juiste keywords via Google Ads (vroeger Google AdWords) en SEO, de juiste boodschap aan klanten gaan tonen. Dat zorgt voor meetbaar resultaat waar we verder op kunnen bouwen.

Door de combinatie goed te maken zorgen we voor meer klanten! Dat is hoe we zo effectief mogelijk Online Marketing inzetten voor onze klanten.

Bij Stramark houden we de volgende volgorde aan in online marketing:


Online Marketing

SEO
SEA SEO Copywriting
Linkbuilding Social Media

Content Marketing

Remarketing
Display Advertising Email Marketing

In elke stap gebruiken we de kennis uit de vorige stap. Dus wie je klanten zijn en welke aanpak succesvol is.

Samen kijken we waar de kracht van jouw business ligt en waar potentie voor groei zit. Heb je iemand in dienst die ons advies online marketing kan uitvoeren? Dan gaan onze consultants in de adviesstoel zitten. Wil je alles uit handen geven? Dat kan! Onze online marketing consultants begrijpen de techniek achter de website en kunnen direct communiceren met de websitebouwer. En we voeren zelf wijzigingen in het CMS door.

Google Ads – Betaald hoog in Google

Dankzij Google Ads (AdWords) kun je adverteren in Google met advertenties die verschijnen boven de zoekresultaten. Dit onderdeel van online marketing is een krachtige en effectieve manier om uit te vinden welke producten of diensten het goed doen via jouw website. Je bepaalt zelf welk budget je maandelijks investeert en je betaalt per klik. Uiteraard kunnen wij hier wel in adviseren.

Het mooie van Google Ads is dat je heel gericht kan adverteren en ook direct resultaat kan zien. Google Ads is niet te vergelijken met offline adverteren of andere online advertentiemogelijkheden. Je advertentie wordt alleen getoond aan de mensen die een zoekopdracht doen die relevant is voor jouw website. Daarnaast kan je helemaal zelf bepalen welke boodschap je communiceert en wanneer je deze communiceert. Zo ben je met de advertenties voor jouw product of dienst aanwezig op het juiste moment bij de juiste doelgroep met de juiste boodschap. Je kan ook krachtig marketen specifiek op grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Den haag, Haarlem. Dit maakt het mogelijk om een hoge lokale attentiewaarde te creëren.

Wil je Google Ads inzetten voor meer verkeer naar jouw website? Wij zijn gecertificeerd door Google op de verschillende onderdelen. (Google Premier Partner) Onze online marketeers helpen je met zowel advies als uitvoering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!.

SEO – Onbetaald Hoog in Google

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel Zoekmachine Optimalisatie. Dit houdt in dat je een website optimaliseert zodat hij hoog in Google komt op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw business. SEO is voornamelijk on-page optimaliseren en technische optimalisatie. Met on-page optimaliseren werken we aan de tekst op de website zelf. Met technische optimalisatie werken we aan de achterkant van de website. o.a. tags, snelheid en techniek.

De SEO strategie bepalen we met behulp van jouw input en onze kennis van het Google algoritme. Daarnaast kijken we naar de concurrentie en gebruiken we, indien beschikbaar, informatie uit Google Ads voor een structurele verbetering van je website. Het is geen quick-fix maar een investering voor de lange termijn. Afhankelijk van de kwaliteit van je website en de mate van concurrentie kán er uiteraard wel op korte termijn resultaat worden geboekt. Als je een nieuwe website wil laten maken of een nieuwe webshop wil laten maken is SEO optimalisatie zeer belangrijk!

Wil je aan de slag met SEO voor jouw business? Onze online marketing specialisten staan je graag bij in het Zoekmachine Optimalisatie proces!

SEO Copywriting – Vertellen wat je verkoopt

SEO Copywriting is het schrijven van webteksten die interessant zijn voor zowel bezoekers als zoekmachines. Want een website maak je niet alleen overtuigend met vormgeving en design. De teksten op je website zijn heel belangrijk voor de boodschap die je overbrengt en het vertrouwen dat je uitstraalt. Daarnaast kom je zonder goede content zelden hoog in de zoekmachines. Je hebt de juiste keywords, de juiste headers en andere elementen nodig.

Als uit analyse blijkt dat er teksten moeten worden herschreven of er nieuwe teksten bij moeten komen, dan kunnen onze online marketing consultants daar instructies voor maken. Zo kun je aan de slag met je eigen copywriter. Maar je kunt het ook volledig uit handen geven, dan gaat onze SEO Copywriter aan het werk!

“Na een aantal gesprekken met Stramark wisten zij mij te overtuigen van de potentie van een betere vindbaarheid van mijn bloembollen webshop in Google.”

S. Koeman
Directeur Florablom
Hem

Conversie Optimalisatie – Verbeteren aantal verkopen

Conversie Optimalisatie, oftewel CRO, is de website zo verbeteren dat de bezoekers op je website klant worden. Je zorgt dat alles in lijn met elkaar is en dat de klant geen drempels meer op zijn pad vindt. Zo stuur je de bezoekers als het ware meer richting conversie. Want wat is een website met veel bezoekers maar bijna niemand doet een aankoop of neemt contact met je op?

Onder een conversie verstaan we een aankoop, een ingevuld formulier of wat ook maar waardevol is voor jou als ondernemer. Hoe succesvol je website is, is mede te bepalen aan de hand van het conversie percentage. Hoe hoger het aantal conversies ten opzichte van de bezoekers, de hoger je conversie percentage. Met CRO willen we dus dit percentage omhoog krijgen. Vooral in combinatie met SEO en SEA is deze methode zeer effectief, omdat je met meer bezoekers sneller kunt meten of je CRO inspanningen effect hebben. Dit kunnen we allemaal bijhouden door web analytics. We gebruiken hiervoor Google Analytics, Mouse en clicktracking, AB/multivariate testing en andere tools!

Meer uit je website halen? Wij zijn de Online Marketing Agency in Amsterdam. Onze consultants geven je graag CRO advies.

Contentmarketing – Laten zien dat je expert bent

Op strategische wijze waardevolle en relevante content creëren en verspreiden, dat is Contentmarketing. Zie het als het tegenovergestelde van sales: het product wordt niet gepusht, maar de content wordt gecreëerd om hiermee de behoefte van de (potentiële) klant te vervullen.

De gedachte hierachter is dat de (potentiële) klant jou als dé autoriteit gaat zien als je dit consistent en consequent doet. Je wekt vertrouwen en mensen voelen zich verbonden. Dit resulteert vervolgens in mond-tot-mond reclame of dat jouw merk verkozen wordt boven andere merken.

Wij helpen je graag met het uitdenken van de contentstrategie en het connecten met externe platformen. Om daar vervolgens samen met jou waardevolle content uit te dragen.

Wil je aan de slag met Contentmarketing voor jouw business? Neem dan contact op met Stramark via het formulier.

Linkbuilding – Verbeteren van de online reputatie

Linkbuilding is het verkrijgen van links vanaf externe website naar jouw website toe. Het doel hiervan is SEO-waarde naar je website laten stromen. Hierdoor krijgt de website meer autoriteit op bepaalde zoekwoorden in Google en behaal je hogere posities. Er zijn veel factoren die bepalen of een website hoog in Google komt en het aantal links naar een website toe is één van die factoren. Net als de kwaliteit van die links.

Waardevolle content is more likely to get links dan content die niets toevoegt aan het internet. Bied je echt interessante informatie aan op je website? Dan is de kans vele malen groter dat mensen gaan linken naar je pagina. Zo ontstaat er een natuurlijk linkbuildprofiel en dat is natuurlijk wat Google wil.
Het bepalen van de linkbuildstrategie is belangrijk voor je daadwerkelijk aan de slag gaat met linkbuilden. Wat zijn de zoekwoorden die je beter wilt laten scoren, welke pagina’s horen daarbij en wat zijn interessante websites om op geplaatst te worden?

Onze linkbuildexperts helpen je met het maken van al deze beslissingen en stellen samen met jou een linkbuildstrategie die past binnen de online marketing strategie.

Remarketing – Zorg dat je niet vergeten wordt

Remarketing, oftewel retargeting, is een methode die tot meer verkoop kan leiden bij mensen die je website al eerder hebben bezocht. Door ze te herinneren aan je site, stimuleer je ze om (alsnog) over te gaan op conversie met behulp van tekst- en beeldadvertenties op externe websites.

Remarketing is een zeer effectieve tool en de kosten zijn daardoor relatief laag. Wij zetten Remarketing pas in wanneer alles in lijn met elkaar is en duidelijk is welke boodschap gecommuniceerd moet worden. Zo wordt een krachtige tool nóg krachtiger.

Benieuwd wat Remarketing voor jouw business kan doen? Neem dan contact op met Stramark Online Marketing Amsterdam via het formulier. Zo kom je snel in contact met een gespecialiseerde online marketeer. Precies waar jij naar op zoek bent!

Stramark banner

Voor Lizacards hebben we een herstructurering doorgevoerd binnen het Google Ads account. Met ruim 36.000 zoektermen was dit account niet meer te managen. Daarnaast hebben we het Google Analytics account aangepast zodat de verschillende websites van Lizacards beter meetbaar werden.

Display Advertising – Bereik de doelgroep

Display Advertising is het online reclame maken met tekst- of visuele banners op websites die door de doelgroep bezocht worden. Je kunt om verschillende redenen kiezen voor Display Advertising. Bijvoorbeeld voor extra focus op je brand of een aanbieding.

Voor lokale ondernemingen is dit interessant door de locatie targeting. Display Advertising stelt je in staat om banners te tonen aan mensen in jouw werkgebied. Repareer jij auto’s in Amsterdam? Dan worden banners getoond aan mensen in Amsterdam.

De meetbaarheid van Display Advertising is een echt voordeel. Je kan zien hoeveel mensen je advertentie gezien hebben, wie erop geklikt heeft en of er ook daadwerkelijk conversies uit voortgekomen zijn. Je kan je advertenties vervolgens weer optimaliseren op basis van Click Through Rate (CTR), conversies of daadwerkelijke aankopen.

Ook voor Display Advertising is het belangrijk dat de boodschap en de doelstelling duidelijk zijn. Wanneer dit helder is doordat het proces is gevolgd, kunnen de experts van Stramark samen met jou aan de slag met het opzetten van de Display Campagne.

Display Advertising kan voor jouw business veel extra winst betekenen. Neem contact op met internet marketing bedrijf Stramark via het formulier en leer hoe!

Social Media Marketing – Bereik de doelgroep op social

Wij raden je pas aan om Social Media Marketing op te pakken als de rest van je Google Marketing goed staat (SEA en SEO). Dit omdat social media mensen die eerder in de funnel zijn target. Dit kan alleen effectief zijn als de rest van de funnel al geoptimaliseerd is. Met een gedegen Social Media Strategie werk je aan je brand awareness en het verder duwen van de potentiele klanten door de funnel. Dit kan gedaan worden middels social media posten, Facebook adverteren, Instagram adverteren en LinkedIn adverteren.

Wil je aan de slag met Social Media Marketing voor jouw business? Neem dan contact op met Stramark via het formulier.

E-mailmarketing – Bereik je (oud) Klanten

De vorm van e-mailmarketing die wij meestal toepassen is het benaderen van je huidige klanten middels e-mailings. Het is een mooie manier om de sales te verhogen onder de mensen die al bekend zijn met jouw scale-up. Met gerichte e-mails benader je je klantenbestand en probeer je ze te verleiden tot een herhaalaankoop of een eerste aankoop.

Er zijn veel factoren die bepalen of een e-mailing succesvol zal zijn. Het is dan ook goed om van tevoren een strategie te bepalen en te weten wat je wilt communiceren. Wanneer de e-mailing is verstuurd, is het tijd voor de analyse. Wat werkte wel en wat werkte niet? Deze learnings gebruiken we weer voor een volgende mailing.

Aan de slag met Stramark!

Door de Stramark werkwijze en processen te gebruiken kunnen we steeds logische en resultaat gedreven beslissingen nemen. De kennis opgedaan in de ene stap wordt gebruikt voor de uitvoer van de volgende stap. Door continu de activiteiten te meten weten we steeds beter de juiste klanten te vinden die zorgen voor groei van de de hoeveelheid leads of verkopen tegen acceptabele kosten.

Stramark is een internet marketing bureau Amsterdam. Binnen ons team vind je online marketeers die gespecialiseerd zijn in met name zoekmachine marketing dus Zoekmachine Adverteren en Zoekmachine Optimalisatie. Met andere woorden: wij helpen jou hoog in Google te komen met je website of webwinkel. Als we zoekmachine marketing voor klanten uitvoeren ontkomen we niet aan andere onlinemarketing activiteiten zoals linkbuilding, e-mail marketing, social media adverteren en conversie optimalisatie. Daarom hebben wij ook specialisten in deze diensten. Dit samen zorgt voor online succes!

Meer informatie, cases en referenties op onze pagina: Referenties & Cases

Neem vrijblijvend contact op met Stramark. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over online marketing

📈 Wat is online marketing?”

Online marketing is het promoten van producten en/of diensten op het internet door de inzet van marketing middelen. Hiermee probeer je internetgebruikers te beïnvloeden zodat zij deze producten en/of diensten gaan kopen.

🤔 Wat is het doel van online marketing?

Online marketing kan verschillende doeleinden hebben en gaat verder dan alleen het verkopen van producten en/of diensten. Zo kun je o.a. de naamsbekendheid vergroten, meer bezoekers generen, klantenloyaliteit versterken of de conversie verhogen.

👍 Welke vormen van online marketing zijn er?

Afhankelijk van je doel en je type product/dienst kun je één of meerdere online marketing middelen inzetten: Google Ads, SEO, SEO copywriting, conversie optimalisatie, contentmarketing, linkbuilding, remarketing, display advertising, social media marketing of e-mailmarketing.

💰 Wat kost online marketing?”

Dat ligt onder andere aan de doelstelling die je hebt, de markt waarin je opereert en de concurrentie waar je mee te maken hebt. Binnen het mkb zien we dat, bij het verkrijgen van meer omzet, een investering van 5 tot 15% van die omzet nodig is. Bij online marketing draait het niet alleen om de investering, maar juist ook om wat het oplevert. Om te weten wat online marketing jou op kan leveren kun je bij Stramark een gratis SEO en/of SEA analyse aanvragen. Zo weet jij hoe je de marketing investering terug kunt verdienen en wanneer je business case positief is. Vraag een vrijblijvende analyse aan of neem vrijblijvend contact op met Hans

😄 Wat zijn de voordelen van online marketing uitbesteden?”

Het uitbesteden van online marketing brengt diverse voordelen met zich mee. Het biedt toegang tot expertise van professionals, bespaart tijd en kosten, geeft toegang tot geavanceerde tools en technologieën, en houdt je op de hoogte van nieuwe trends. Het is echter van belang om de specifieke behoeften van jouw bedrijf in overweging te nemen voordat je besluit om online marketing uit te besteden.

Wil jij ook vaker gebeld worden?