Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing kan goed zijn voor 80% van het gerichte internetverkeer naarje website of webshop.

Meer verkeer, meer rendement

Wil je meer verkopen in je webshop of meer leads via je website? Dan helpt het absoluut als je meer en betere bezoekers trekt. Zoekmachine marketing is een ideale manier om dat te doen. De ervaren experts van Stramark helpen je om meer verkeer en dus meer rendement te behalen als ondernemer.

Meer over Zoekmachine Marketing (Search Engine Marketing) kun je hieronder lezen.

Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 716 54 11 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

Wat moet je weten?

Zoekmachine marketing is een belangrijk onderdeel van internet marketing en beslaat de twee pijlers: zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie. Indien goed uitgevoerd zorgt het voor bezoekers die op zoek zijn naar jouw dienst of product. Wij kunnen daarvoor zorgen.

Zoekmachine marketing is bij succesvolle websites en webshops goed voor 80% van het gerichte websiteverkeer. Meer kwalitatief website verkeer betekent meer omzet. Je behaalt vaak dan ook het meeste resultaat door te investeren in zoekmachine marketing.

Er zijn nog 3 plekken over voor een vrijblijvende analyse met gratis zoekmachine marketing advies!
Neem contact op voor een vrijblijvende analyse

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing, ook wel search engine marketing (SEM), is een afgeleide van marketing:

“Marketing is het optimaal bevredigen van de behoeften en specifieke wensen van (potentiële) kopers om zo de verkoop van producten en diensten te bevorderen.”

Vertaal je deze definitie naar zoekmachine marketing dan is het belangrijk ook hier de consument of klant centraal te stellen. Oftewel: wat zijn/haar behoeftes zijn in de zoekmachine, in dit geval in Google.

zoekmachine marketing resultaat

Waarom de 4 P’s binnen zoekmachinemarketing campagnes belangrijk zijn voor je website en webshop

zoekwoordonderzoek

Promotie

Jouw website of webshop en jouw resultaat in Google staat voor je promotie. Zorg dat je website of webshop uitstraalt wie je bent, wat je aanbiedt en wat het voordeel van je product of dienst is voor de kopers. Je website is je etalage of uithangbord, je visitekaartje en marketingmiddel bij uitstek om je boodschap over te brengen aan klanten en prospects. Zorg dan ook dat mensen eenvoudig contact met je op kunnen nemen. Dat is een belangrijk onderdeel van (zoekmachine) marketing.

toverhoed

Product/Dienst

Je verkoopt iets, een product of dienst. Het is dus belangrijk om je producten mooi in beeld te brengen op je website of webshop. En dus ook in de zoekmachine. Je dienstverlening kun je wellicht in een bedrijfsfilmpje in beeld brengen. Kortom, geef je producten de nodige aandacht op je website of webshop. Dit is je kans om uit te leggen wat het voordeel is voor potentiële klanten om je product te kopen en waarom.

zak-geld

Prijs

Net zoals in een gewone winkel willen mensen graag prijzen zien of een indicatie hebben wat iets kost. Wees transparant naar klanten toe, ze gaan toch wel vergelijken. Overtuig je klant van je toegevoegde waarde. Klantrecensies doen vaak veel om potentiële klanten te overtuigen bij hun aankoop.

cro

Plaats

Het speerpunt binnen een zoekmachinemarketing strategie is wel deze P binnen de marketing; plaats. Hoe zorg je ervoor dat consumenten jouw website of webshop vinden? Op welke plek staat de website of webshop als je zoekt op het juiste keyword? Is dat niet hoog genoeg, maak dan je website of webshop beter vindbaar. Stramark is expert in zoekmachine marketing en heeft inmiddels al vele klanten geholpen bij het beter vindbaar maken van websites en webshops. Klanten hebben hun omzet zien verdubbelen en we hebben nieuw en beter converterend zoekverkeer naar websites en webshops weten te leiden.

“Stramark heeft mij de afgelopen jaren op een bijzonder prettige manier geholpen online beter vindbaar te worden in de regio groot Amsterdam.”

R. Piké.
Algemeen Directeur Van der Velden
Amstelveen

Wist je dat zoekmachine marketing óók de offline verkoop stimuleert?

Vergis je niet in de kracht van betere vindbaarheid. Tegenwoordig zoekt iedereen via Google naar de meest simpele zaken. Een navigatiesysteem doet de rest. Dus een bakker, schilder, advocaat, opticien, dierenwinkel, kaaswinkel zoeken is gemeengoed geworden. Sta je bovenaan in Google dan krijg je die klandizie binnen. Sta je er niet? Dan heb je de omzet de afgelopen jaren minder zien worden. Draai de knop om en investeer in zoekmachine marketing!

zoekmachine marketing resultaat 2

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is een onderdeel van zoekmachine marketing (search engine marketing). Met zoekmachine adverteren wordt bedoeld het adverteren met behulp van tekstadvertenties binnen de zoekresultaten van Google of Bing. Van succesvolle websites en webshops komt 80% van het verkeer binnen via zoekmachine marketing. De ideale verhouding is 40% via SEA (betaald) en 40% via SEO (onbetaald), 20% komt vaak binnen via e-mail marketing, social media en overig. Hoe is dit bij jou? Hoeveel bezoekers, aanvragen of bestellingen krijg je per dag? Zoekmachine adverteren is een belangrijke bron van gericht website- en webshop-verkeer!

Waarom adverteren bedrijven met tekstadvertenties?

Zoekmachine adverteren is een effectieve en snelle manier om hoog in de zoekresultaten te komen. Je betaalt slechts de klik van een potentiële klant op je advertentie. Door het inkopen van voor jou belangrijke zoekwoorden kun je snel relevant verkeer naar je website of webshop leiden. Hierbij horen goed geschreven korte en bondige advertentieteksten. Bij een goed ingerichte en logische website of webshop kun je deze bezoekers wellicht verleiden tot aankoop!

Zoekmachine adverteren biedt je een schat aan nuttige informatie!

Binnen het zoekmachine adverteren zijn de advertentie campagnes eenvoudig te meten. Je krijgt direct inzicht in het aantal klikken op de advertentie, het aantal vertoningen van de advertentie en de positie binnen de zoekresultaten. Binnen zoekmachine adverteren kun je testen welke advertentie voor jou het beste presteert door meerdere variaties gelijkmatig te vertonen.

Krijg inzicht in welke zoekwoorden rendabel zijn

Wanneer je een aantal maanden adverteert met Google AdWords of Bing Ads dan leer je snel welke zoektermen voor jou rendabel zijn en welke niet rendabel zijn. Ook kun je de kosten die je betaalt voor de klikken afzetten tegen de omzet die je realiseert.

zoekmachine marketing resultaat 3

“Stramark heeft RitAssist op een professionele manier geholpen met het optimaliseren van de website en het verbeteren van onze online marketing campagnes in Google AdWords.”

J. Westendorp
Operationeel Directeur RitAssist®
Hattum

Wist je dat je met adverteren belangrijke informatie krijgt die je kunt gebruiken voor SEO?

Naast zoekmachine adverteren is zoekmachine optimalisatie (SEO) een manier om hoog binnen de zoekresultaten van Google en Bing te komen. Je kunt de lessen die je met zoekmachine adverteren leert direct toepassen binnen je SEO strategie. Zo optimaliseer je het bezoek naar je website of webshop.

Zoekmachine adverteren uitbesteden of zelf doen?

Advertentieprogramma’s voor zoekmachine adverteren zoals AdWords en Bing Ads veranderen bijna wekelijks hun advertentiemogelijkheden. Wil je zelf gaan adverteren in de zoekmachines? Overweeg dan goed of je zelf kundig genoeg bent en er tijd voor vrij wilt maken.

Het kost je waarschijnlijk meer tijd en geld om zelf alle mogelijkheden te leren. Daarnaast hebben wij gezien dat veel klanten in het begin veel kosten maken door gebrek aan kennis. Kosten die je bij het uitbesteden van je zoekmachine adverteren had kunnen besparen door gebruik te maken van onze adviseurs. Kortom: je was sneller rendabel geweest door een professioneel SEA bureau in te schakelen. En je had je tijd kunnen besteden aan je primaire proces.

Stramark is sinds 2008 deskundig in het zoekmachine adverteren, onze consultants zijn AdWords Qualified Professionals. Niet voor niets. Scholing is essentieel gezien de snelle veranderingen binnen AdWords.

Gezocht en je kwam bij ons uit?

Je hebt zojuist gezocht naar zoekmachine marketing en je kwam bij ons uit. Dat demonstreert goed het effect van zoekmachine marketing. Je zocht namelijk op de term ‘zoekmachine marketing’ en je komt bij Stramark Online Marketing Bureau uit! Wil je dat ook voor jouw bedrijf bewerkstelligen, maar dan voor je eigen belangrijke zoekwoorden? Daar zorgen wij voor!

Wat is zoekmachine optimalisatie?

De eerste drie resultaten binnen Google zijn vaak de advertenties van Google AdWords. Daarna komen de zogenaamde organische resultaten. Op deze posities komen de websites en webshops die volgens Google het beste aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker. Hoe relevanter de pagina en hoe beter deze aansluit op de zoekopdracht des te hoger de positie binnen Google. Veruit het meeste websiteverkeer komt binnen via zoekverkeer, dus of via zoekmachine adverteren (betaalde) of via organische (onbetaalde) zoekresultaten. Samen goed  voor 80% van je websiteverkeer! De rest komt via social media en andere kanalen.

Zoekmachine optimalisatie: de pijlers

zoekwoordonderzoek

1: Keyword research

De eerste pijler in het zoekmachine optimalisatie proces is gedegen zoekwoord onderzoek of keyword research. Dit is het fundament van goede content. Hierbij gaan we als SEO bureau na of je de juiste zoekwoorden gebruikt in je tekst, de titel van je pagina’s, heb je ‘schone url’s’, etc. Zijn dit de zoekwoorden die jouw klanten of prospects gebruiken om je te vinden? Zoekwoord onderzoek wordt zwaar onderschat. Men neemt hier vaak te weinig tijd voor. Keyword research is het fundament van goede zoekmachine optimalisatie. Keywords kunnen landelijk zijn of juist specifieke steden targetten. Grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Den haag en Haarlem zijn vaak markten op zichzelf. Door hier handig mee om te gaan in de keywords kunnen we zorgen voor resultaat op korte en op langere termijn.

seo

2: Goede content

De tweede pijler voor goede zoekmachine optimalisatie is goede content. De eerste vraag hierbij is: is jouw website of webshop voorzien van voldoende zoekwoordrijke tekst? Heb je de correcte zoektermen gebruikt waar jouw klanten of prospects op zoeken? Het gaat dus minder om de vraag waar je zelf op gevonden wilt worden. Het gaat erom waar consumenten of bedrijven naar zoeken als ze jouw product of dienst nodig hebben. Dit achterhalen is een vak apart. Hier komen de behoeftes van je klanten om de hoek kijken. Je website of webshop teksten moeten dus marketingtechnisch, actiegericht en zoekmachine vriendelijk geschreven worden. Daar weten onze SEO copywriters alles van.

seo

3: Website en webshop techniek

De derde pijler voor iedere website of webshop is: ondersteuning van de content door de juiste technieken. Techniek zonder fouten en optimale inrichting zodat Google begrijpt waar de website of webshop over gaat. Meet je bijvoorbeeld al je website of webshop verkeer via Google Analytics? Gebruik je een SEO vriendelijk CMS systeem? (bijvoorbeeld WordPress of Magento?) Is dit up-to-date? Is de laadtijd van je website of webshop snel genoeg? Allemaal technische zaken waar je zelf waarschijnlijk geen kaas van gegeten hebt. Maar ze zijn wel erg belangrijk voor een zoekmachine vriendelijke website of webshop. Webbouwers bouwen een website of webshop om deze technisch te laten werken, wij verbouwen samen met de webbouwer de website of webshop om bezoekers aan te trekken en producten of diensten te verkopen.

linkbuilding

4: Linkbuilding

SEO is de Engelse afkorting van Search Engine Optimization en staat gelijk aan zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel binnen het zoekmachine optimalisatie proces. Het is van belang dat andere websites naar jouw website of webshop toe linken. Je zorgt zo dat er een bepaalde waarde naar je website toevloeit. Wil je meer weten? Lees hier verder over linkbuilding.

Hoe doen je concurrenten het op SEO vlak?

Je ziet nu het belang in van een goede vindbaarheid door zoekmachine optimalisatie voor je bedrijf. Dus naast alle bovenstaande zaken moet je jezelf afvragen hoe je het doet ten opzichte van je concurrenten. Is je concurrent ook met SEO bezig? Als dat zo is, dan zul je wellicht meer moeten investeren in een goed geoptimaliseerde website of webshop. Zowel op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Waarom zoekmachine marketing uitbesteden?

Om meer en betere bezoekers naar je website te trekken kun je beter search engine marketing uitbesteden aan SEM bureau Stramark in Amsterdam. Het is namelijk een vak apart. Beter gezegd: er zijn 4 verschillende vakgebieden, namelijk zoekmachine adverteren, zoekmachine optimalisatie, SEO copywriting en linkbuilding. Dat vraagt om vakkennis die binnen je eigen bedrijf vaak niet aanwezig is. Ons team bestaat uit 8 consultants, ieder met zijn eigen specialisme. Doordat wij gewerkt hebben voor verschillende klanten in diverse branches hebben we jarenlange ervaring opgebouwd. Hierdoor kunnen wij je als zoekmachine marketing bureau advies geven en helpen het maximale uit je website of webshop te halen. Vooraf wordt er een helder zoekmachine marketing plan opgesteld om gestructureerd en doelgericht te kunnen werken. Daarvoor zijn specifieke tools nodig, en die kunnen vrij prijzig zijn voor het mkb. Wij hebben ze al in huis zodat jij ervan kunt profiteren. Ten slotte vraagt écht goede zoekmachine marketing en het onderhouden ervan om tijd. Tijd die je wellicht zelf niet hebt of liever besteedt aan je eigen business. Win tijd door het over te laten aan onze zoekmachine marketing consultants. Jij denkt mee met de strategie, dan voeren zij het uit. Dat resulteert op haar beurt in focus. Wanneer je het uitbesteedt werk je productiever en doen we beide waar we goed in zijn.

Call Now Button