Online Marketing Bureau Stramark team  klein

SEO uitbesteden of zelf doen?

Stramark Focus op ResultaatMet focus op resultaat

Hoe vaak stel je jezelf de volgende vraag: moet ik mijn SEO uitbesteden aan een bureau of zelf doen? Het is een overweging die bij veel bedrijven en  scale-up speelt. Dat komt natuurlijk omdat SEO belangrijker is dan ooit. Je hebt het nodig om hoog te ranken in zoekmachines als Google. En die hoge ranking is nodig om potentiële klanten naar je website te krijgen: dé plek waar ze je product of dienst kunnen kopen.

Digitale verkoopkanalen zoals je website zijn een onmisbare schakel in je totale omzet. Zo’n 80% van de websitebezoekers komt op je website terecht na een zoekopdracht in een zoekmachine. Dat laat zien hoe belangrijk een hoge ranking is om snel meer verkeer naar je website te krijgen. Daarnaast kom je door je hoge positie in zoekmachines ook betrouwbaar over. Een belangrijke troef om in handen te hebben in de strijd met de concurrentie. Veel bedrijven en scale-ups hebben daarom SEO uitbesteed aan specialisten.

Wat is SEO? 

SEO is de afkorting van het Engelse Search Engine Optimization. In het Nederlands vertalen we dat als zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO optimaliseer je een website voor een hogere ranking in zoekmachines als Google. Het gaat dan om een hoge positie in de organische zoekresultaten. Dat betekent dat je voor die hoge positie niets betaalt. 

Een hoge positie behaal je namelijk ook met betaalde advertenties. Dan hebben we het over zoekmachine adverteren. Je betaalt dan per klik om in de betaalde zoekresultaten bovenaan in de zoekmachine te komen. Daarvoor gebruik je geen SEO, maar het advertentieplatform Google Ads. 

Stramark banner

Zo’n 80% van de websitebezoekers komt op je website terecht na een zoekopdracht in een zoekmachine.

Welke onderdelen van SEO uitbesteden? 

Ga je SEO uitbesteden? Dan hoef je niet meteen je hele SEO-strategie bij een bureau neer te leggen. SEO is onder te verdelen in drie onderdelen die je afzonderlijk of als pakket kunt uitbesteden. Het gaat dan om: 

Technische SEO

De focus ligt bij technische SEO op het verbeteren van de technische aspecten van je website. Denk aan de snelheid waarmee je website laadt, de sitestructuur en leesbare URL’s. Maar ook aan een SSL-certificaat dat laat zien dat je website veilig is, de leesbaarheid van de content en het ontbreken van 404-pagina’s. 

Besteed je de technische SEO uit? Dan kan het zijn dat een bureau aan de slag gaat met het comprimeren van afbeeldingen, omdat ze de laadsnelheid van je website vertragen. Of dat ze je sitestructuur flink onder handen nemen, omdat daar door het grote aantal pagina’s geen orde meer in zit. 

SEO-content

Hieronder vallen alle landingspagina’s, blogs en artikelen op je website. SEO teksten uitbesteden doe je aan een bureau of SEO-copywriter als je zelf niet zo’n goede schrijver bent. Of als je het lastig vindt om de zoekwoorden in je teksten te verwerken. 

Een SEO bureau of SEO-copywriter zorgt voor het beste van twee werelden. Ze schrijven teksten die de lezer aanspreken en aanzetten tot conversie. Dat kan bijvoorbeeld zijn: lezers overhalen tot het aankopen van je producten. Daarnaast zijn de teksten altijd voor SEO geoptimaliseerd. Ze bevatten precies de juiste hoeveelheid zoekwoorden op de juiste plek voor een goede ranking in de zoekmachines. 

Linkbuilding

Tegenwoordig is linkbuilding de meest gebruikte SEO-methode om de autoriteit van je website te beïnvloeden. Een goede autoriteit zegt wat over de betrouwbaarheid van je website. Zoekmachines moeten je website betrouwbaar vinden, willen ze je een hoge ranking geven in de zoekresultaten. 

Besteed je linkbuilding uit? Dan gaat een SEO-bureau voor je aan de slag met het verkrijgen van links op het web die naar je website verwijzen. Dat moet op een natuurlijke manier gebeuren, anders is een hoge ranking het laatste dat je van zoekmachines krijgt. 

Alle drie bovenstaande onderdelen van SEO moeten goed op orde zijn, wil je SEO-strategie kans van slagen hebben. Je hebt weinig aan goede SEO-content als je technische SEO niet op orde is. Met je teksten spreek je lezers misschien wel aan, maar ze komen niet op je website terecht als een goede ranking uitblijft omdat je linkprofielniet voor elkaar is. Daarom is het bij SEO uitbesteden het beste om je hele SEO-strategie uit handen te geven. 

Stramark banner

Alle drie bovenstaande onderdelen van SEO moeten goed op orde zijn, wil je SEO-strategie kans van slagen hebben.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Sta je bij een zoekopdracht naar je product of dienst bovenaan in de organische zoekresultaten? Dan vergroot je daarmee het aantal bezoekers op je website. Want hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe meer gebruikers naar je website doorklikken. Bovendien doen ze dat met veel vertrouwen in je bedrijf en het product of dienst dat je aanbiedt. Bedrijven met een hoge positie in zoekmachines zijn volgens gebruikers ‘professioneel’ en ‘aanbieders van producten of diensten van hoge kwaliteit’

SEO is ook belangrijk voor je naamsbekendheid. Zeker als het je lukt om op meerdere zoektermen hoog te ranken. Dat brengt je continu bij gebruikers van zoekmachines onder de aandacht, waardoor je een steeds bekendere naam wordt. 

Staat je website niet op de eerste pagina van de zoekresultaten? Dan laat onderzoek zien dat de zichtbaarheid van je website drastisch afneemt. Veel gebruikers komen niet veel verder dan de eerste pagina van de zoekmachine. Staan je concurrenten wel op de eerste pagina? Dan is dat natuurlijk helemaal dramatisch. Je loopt veel potentiële klanten mis die bij je concurrent een soortgelijk product of dienst vinden. 

Waarom je SEO uitbesteden? 

Als je SEO uitbesteed kost geld. Voor veel bedrijven en scale-ups is dat de belangrijkste reden om het toch maar zelf te doen. Maar SEO is niet iets wat ze er bij de marketingafdeling wel even bij doen. Het kost veel tijd om een SEO-strategie goed en succesvol uit te rollen. En tijd is ook geld. De ervaring is dan ook dat het voor bedrijven heel moeilijk (misschien zelfs wel onmogelijk) is om zonder het uitbesteden van SEO hun SEO-doelstellingen te bereiken. 

SEO uitbesteden is een bewezen effectieve manier om de vindbaarheid van je website in zoekmachines structureel te verbeteren. Daarmee kun je de veelal belangrijkste SEO-doelstelling – een hogere positie in zoekmachines – afvinken. Maar je SEO uitbesteden kent nog een aantal andere belangrijke voordelen: 

1. Je bespaart veel tijd

SEO is een proces van de lange adem. Het behalen van een hoge positie in zoekmachines kost tijd. En het vasthouden van deze positie gaat ook niet vanzelf. Zo zitten je concurrenten niet stil en proberen ze je hoge positie continu over te nemen. Daarnaast neemt de complexiteit van bijvoorbeeld Google iedere maand toe. Algoritmes van zoekmachines veranderen dagelijks en iedere update kan gevolgen hebben voor je ranking. Kortom: er komt nogal wat bij kijken om een SEO-strategie langdurig succesvol uit te rollen. Daarom bespaart SEO uitbesteden je heel veel kostbare tijd. 

2. Je vergaart meer kwalitatieve leads

De bezoekers die je met een hoge ranking op je website binnenhaalt, zijn echt op zoek naar het product dat of dienst die je aanbiedt. Daardoor vergroot je met SEO ook het aantal kwalitatieve leads. De bezoekers van je website zijn niet alleen relevanter, de leads die eruit voortkomen zijn ook kwalitatiever. 

3. Minder websitebezoek naar je concurrent

Een hoge positie in de zoekmachines betekent natuurlijk ook dat je boven je concurrenten staat. Er komen niet alleen meer bezoekers naar je website, maar ook minder naar de website van je concurrenten. Omdat digitale verkoopkanalen heel belangrijk zijn voor je omzet, is dat een belangrijke concurrentieslag om te winnen.

4. Je websitestructuur wordt overzichtelijker

De structuur van je website is een belangrijk onderdeel van technische SEO. Voor een hoge ranking moet die structuur op orde zijn. Daar profiteren ook je websitebezoekers van. De verschillende landingspagina’s en blogs zijn dan allemaal makkelijk en snel te vinden. Een belangrijke voorwaarde om bezoekers op je website te houden. 

5. Je krijgt toegang tot professionele tools

Voor SEO zijn vaak specifieke tools nodig. Moet je die allemaal zelf kopen, dan kan dat nogal in de papieren lopen. SEO uitbesteden betekent dat je toegang krijgt tot data van tools als Ahrefs, SEMrush, Screaming Frog en meer. Een bureau kent de tools door en door omdat ze er dagelijks mee werken. Zo bespaar je dus kosten doordat je de tools zelf niet hoeft aan te schaffen. En weet je zeker dat de gebruikers alles uit de tools halen wat erin zit. 

6. Je deelt mee in aanwezige kennis

Je SEO uitbesteden doe je aan een partij die met weinig anders bezig is. Dat betekent dat er veel kennis is over de verschillende aspecten van SEO. Die kennis heb je nodig om van SEO een succes te maken. Daarnaast deel je zelf mee ook in de aanwezig kennis. Misschien schrijf je zelf ook weleens een SEO-tekst. Dat gaat door die kennis steeds beter. 

Stramark banner

Overweeg je om je SEO aan een bureau uit te besteden? Dan vind je in Stramark een zeer ervaren partij om je te helpen een juiste SEO-strategie uit te stippelen.

Kosten SEO uitbesteden 

Wat het kost om SEO uit te besteden, hangt van verschillende factoren af en de ambities die je hebt voor SEO. Gemiddeld beginnen de kosten voor SEO uitbesteden bij 1000 euro per maand. Wat je nu zelf kwijt bent aan SEO is waarschijnlijk moeilijk concreet te maken. De ervaring is dat de kosten voor SEO uitbesteden vaak goedkoper uitvallen dan de tijd die je er nu zelf aan kwijt bent. En je bovendien veel meer opleveren. 

Voor welke SEO-diensten kun je bij Stramark terecht? 

Overweeg je als scale-up om je SEO aan een bureau uit te besteden? Dan vind je in Stramark een zeer ervaren partij om je te helpen een juiste SEO-strategie uit te stippelen. We werken voor scale-ups in verschillende branches, in binnen- en buitenland. Daarbij focussen we ons op:

Zoekwoordenonderzoek

Door een uitgebreid zoekwoordenonderzoek weten we op welke zoekwoorden je potentiële klanten zoeken als ze naar je product of dienst op zoek zijn. Deze zoekwoorden gebruiken we om je SEO op te optimaliseren. 

Content

We optimaliseren de content op je landingspagina’s en blogs voor SEO en voegen ook regelmatig nieuwe content toe. Bij SEO teksten uitbesteden, zorgen we er uiteraard voor dat de content relevant is en van goede kwaliteit. 

Techniek

Alleen als je technische SEO op orde is, krijg je in zoekmachines een hoge ranking. Inmiddels beslaat de technische SEO meer dan 200 punten. Wij zorgen ervoor dat je website op technisch vlak conform de richtlijnen van zoekmachines opereert.

Linkbuilding

Zoekmachines moeten je website betrouwbaar vinden, wil je een hoge positie in de zoekresultaten krijgen. Dat doe je met linkbuilding. Wij rollen een goede linkbuildingstrategie voor je uit en gaan daarmee aan de slag. 

Rapportages

Het is natuurlijk fijn als we druk voor je bezig zijn, maar wat levert al die inspanning je eigenlijk op? Daarvan houden we je op de hoogte met maandelijkse rapportages. Zo weet je precies wat de voortgang is en hoe je er met je SEO voor staat.

 

Ben je enthousiast over een samenwerking? Dan gaan we graag voor je aan de slag! We beginnen dan altijd met een plan van aanpak. Daarin zie je precies waar we de eerste tijd aan gaan werken. En wat je van die werkzaamheden mag verwachten.

Stramark SEO

SEO uitbesteden Amsterdam: zo gaan we bij Stramark te werk 

Ben je op zoek naar een SEO-bureau in Amsterdam? Dan vind je in Stramark een betrouwbare samenwerkingspartner. We beginnen altijd met een intake om je wensen en verwachtingen door te spreken. Dat is ook een moment om ons bureau aan je voor te stellen en je te vertellen wat we allemaal voor je gaan doen. 

Ben je enthousiast over een samenwerking? Dan gaan we graag voor je aan de slag! We beginnen dan altijd met een plan van aanpak. Daarin zie je precies waar we de eerste tijd aan gaan werken. En wat je van die werkzaamheden mag verwachten. 

Na goedkeuring van het plan van aanpak, volgt het echte werk. We beginnen altijd met zoekwoordenonderzoek. Daarna implementeren we de SEO-strategie in content, techniek en op langere termijn eventueel linkbuilding. Zijn we een tijdje voor je bezig? Dan kijken we met analyses wat het doet voor je posities in de zoekmachines. Tussendoor houden we je ook continu op de hoogte van de voortgang. 

Tijdens onze werkzaamheden schakelen we soms ook met een developer. Dan gaat het vooral om de technische SEO. De eerste resultaten van wat we doen zijn voor 80% van onze klanten binnen zes maanden zichtbaar. De werkzaamheden aan je SEO lopen langer door en vaak blijft dit maandelijks en consistent proces.

Denk je dat er meer uit je SEO te halen valt en ben je benieuwd wat een ervaren SEO-bureau voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Dan maken we een afspraak voor een intake en gaan we samen kijken naar de mogelijkheden. 

Maak mijn SEO succesvol!

 

Welke online marketing activiteiten kun je uitbesteden?

Waarschijnlijk heb je de telefoon nu in je hand om ons een belletje te geven. Maar welke online marketingactiviteiten kun je eigenlijk aan ons uitbesteden? Wij kunnen je helpen op alle vlakken:


Online Marketing

SEO
SEA SEO Copywriting
Linkbuilding Social Media

Content Marketing

Remarketing
Display Advertising Email Marketing

Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we waar de kracht van jouw business ligt en waar potentie voor groei zit. We leggen je graag uit wat de huidige situatie is, wat we willen bereiken en hoe we dit vervolgens gaan aanpakken.

 

Wil jij jouw vindbaarheid naar het volgende niveau tillen?

Wil je online beter gevonden worden? Bel met Hans!