Online Marketing Bureau Stramark werken klein

Recruitment marketing

Structureel de juiste medewerkers aantrekken met effectieve wervingscampagnes

Als scale-up ken je deze situatie ongetwijfeld: je wilt je vacatures zo snel mogelijk invullen, want dit is essentieel voor de continuïteit van je bedrijf. Toch wil je ook de juiste mensen aantrekken. Mensen die bij de functie en in je bedrijf passen, die niet direct weer weg willen en zich graag binnen jouw organisatie verder willen ontwikkelen. Maar hoe zorg je nu dat je continu en snel de juiste mensen vindt?

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

 • Voer een nummer in van 22 tot 22.
  Het antwoord als getal invullen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe Stramark helpt bij recruitment marketing

Recruitment marketing is hierop het antwoord. Bij Stramark zetten wij online marketing al sinds 2008 in om bedrijven te helpen hun producten en diensten te verkopen. Sinds 2020 helpen wij scale-ups via onze online marketing diensten ook met het aantrekken van nieuw, passend talent voor hun bedrijf! Onze kennis van online marketing komt namelijk onwijs goed van pas binnen recruitment marketing en het opzetten van een effectieve wervingscampagne.

Zelf werven levert vaak veel problemen op. Het proces van werven en selecteren neemt ten eerste veel tijd in beslag. De organisatie wil de vacature hiernaast zo snel mogelijk ingevuld hebben. Het gevolg is dat er ongeschikte kandidaten aangenomen worden.  Daarom kiezen veel bedrijven er ook voor om een extern recruitment marketing bureau in te schakelen.

Stramark hand op muis

“Na een aantal gesprekken met Stramark wisten zij mij te overtuigen van de potentie van een betere vindbaarheid van mijn bloembollen webshop in Google.”

S. Koeman
Directeur Florablom
Hem

Een betrouwbaar recruitment marketingbureau

Ons doel is een continue stroom van geschikte kandidaten, voor zowel de korte als de lange termijn. Onze aanpak van recruitment marketing is vergelijkbaar met de aanpak die we door de jaren heen hebben geperfectioneerd bij het verkopen van producten en diensten van onze klanten. Door de inzet van employer branding en gerichte campagnes trekken we de juiste kandidaten aan voor de juiste functie.

Een belangrijk onderdeel van recruitment consultancy is het gebruik van de juiste functietitels en de juiste keywords. Dit vullen we aan met de kracht van Google Ads campagnes en social media marketing. We meten en rapporteren steeds de resultaten en maken van je bedrijf een aantrekkelijke werkgever. Wij werken niet voor niets volgens het focus op resultaat principe!

Online marketing voor een continue stroom van kandidaten

In de praktijk zien we dat een bedrijf met meer dan open 8 vacatures per jaar het hele jaar aan het zoeken is naar nieuw personeel. Daarom bieden we binnen onze recruitment consultancy een wervingscampagne op jaarbasis aan, waarbij we structureel bouwen aan je vermogen om goede kandidaten aan te trekken. Binnen de recruitment marketingcampagnes focussen we de aandacht en het budget op vacatures die moeilijker te vervullen zijn. In de markt van recruitment marketing wordt vaak gemakkelijk 1500 euro of meer per vacature uitgegeven voor de dienstverlening, zonder dat hierbij uitleg wordt gegeven over het gebruik van het budget.

Als recruitment marketing bureau doen we dit bij Stramark anders. Wij kijken steeds wat er moet gebeuren en rekenen de uren los van het marketingbudget. Wordt een functie sneller vervuld dan verwacht? Dan gaat het budget voor die functie niet op en kunnen we dit budget ergens anders gebruiken of zelfs op het budget besparen. Functies die moeilijk te vervullen zijn, worden op deze manier dan toch vervult blijkt in de praktijk.

Employer branding: maakt je kandidaat enthousiast

Wij weten dat werkzoekenden zelf op zoek gaan naar vacatures. Wij geloven dan ook sterk in employer branding en de kracht van bedrijfswebsites. Je bedrijfswebsite is dé plek waar de kandidaat zich kan oriënteren en de functie kan vinden die de volgende stap in zijn carrière zal betekenen. Unieke videocontent in de vorm van een bedrijfsintroductie helpt om de kandidaat zich thuis te laten voelen. Employer branding zorgt ervoor dat de kandidaat geïnteresseerd raakt in je bedrijf. Het zorgt hiernaast dat de kandidaat graag bij je bedrijf wil werken.

Wat valt er onder de wervingscampagne en onze recruitment consultancy?

 • Schrijven, herschrijven of optimaliseren van vacatureteksten.
 • Schrijven, herschrijven of optimaliseren van teksten waarbij het bedrijf en/of afdeling zich voorstelt aan de kandidaat.
 • Aanpassen, verbeteren en optimaliseren van de bedrijfswebsite of “werken bij” website t.b.v. de vacature.
 • Begeleiding van de webbouwer bij de technische optimalisatie van het vacature deel van de website.
 • Google optimalisatie.
 • Google Jobs optimalisatie.
 • Facebook wervingscampagnes (gericht op de juiste doelgroep, en remarketing).
 • Instagram campagnes (gericht op de juiste doelgroep, en remarketing).
 • LinkedIn campagnes (gericht op de juiste doelgroep, en remarketing).
 • Google Ads (de juiste keywords voor de juiste functie, en remarketing).
 • Google Display Ads (zo ingesteld dat de vacature zichtbaar is op websites waar de kandidaat door zijn functie op zou kunnen komen, en remarketing).
 • Vacature syndication: er zijn een 40 tal vacature websites zoals Indeed, nationalevacaturebank.nl jobsonline.nl e.d. Afhankelijk van de situatie en het budget worden vacatures doorgezet naar dergelijke platformen.
 • Inregelen van Google Analytics t.b.v. het meten van resultaten met dashboard voor HR/hiring.
 • Rapporteren van resultaten een aanbevelingen t.b.v. de vacatures.

Ben je toe aan kandidaten die wel bij je bedrijf passen?

Wil je structureel geschikte kandidaten voor je bedrijf aantrekken? Wil je een (kosten)efficiënte wervingscampagne met resultaat? Neem dan contact op met onze consultant Hans. Hans heeft 10 jaar ervaring in de online recruitment marketing en recruitment consultancy. Hij gaat met volle overtuiging direct aan de slag met de recruitment van jouw bedrijf!

Op zoek naar het juiste talent voor jouw bedrijf?

Wil je online beter gevonden worden? Bel met Hans!