Wat is SEO ?

Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 716 54 11 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

Wat is SEO ? Wil je meer weten van SEO, en wat SEO voor jouw kan betekenen? Stramark geeft antwoord op de meest voorkomende vragen. Bekijk de meest gestelde vragen en kom er snel achter wat je eventueel zelf aan SEO kan doen, en of je dit wellicht beter kan uitbesteden.

Wat is SEO ?

Wat is SEO precies? SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. SEO omvat de kunst om websites en webpagina’s rondom bepaalde zoektermen ( keywords ) zo hoog mogelijk in Google en andere zoekmachines te laten rangschikken. Omdat er ca. 200 factoren zijn die bepalen hoe hoog jouw website wordt gerankt in Google is het een moeilijk te doorgronden wetenschap.
Bovendien zijn de betaalde resultaten in Google tevens ook de grootste inkomstenbron voor Google. Het wordt om deze reden voor SEO bureaus en SEO specialisten moeilijk gemaakt om hoge posities te behalen, maar daarnaast ook te behouden! Daarnaast is Google een service die haar gebruikers zo goed mogelijk van dienst willen zijn. Vandaar dat het algoritme van Google continu veranderd om de vraag ( keywords waarop wordt gezocht ) zo goed mogelijk te beantwoorden met de weergegeven resultaten op de SERP ( search engine results page )

Waarom is SEO belangrijk ?

SEO is belangrijk voor bedrijven om een aantal redenen. De voornaamste reden is dat gebruikers hedendaags geen gouden gids meer pakken, of goed gaan nadenken waar ook alweer de dichtstbijzijnde autogarage zat. Vrijwel iedereen ( inclusief jijzelf ) zal middels een computer of mobiel apparaat zoeken naar een dienst of product. Zeker wanneer jouw bedrijf gericht is op particulieren is SEO een onmisbaar element in je marketing strategie. Gemiddeld zijn er duizenden , al niet tien duizenden zoekopdrachten die met uw diensten of producten te maken hebben. Indien je niet gevonden word mis je hoogstwaarschijnlijk een groot aantal klanten die uiteindelijk bij jouw concurrent terecht komen. Deze concurrenten komen wel direct naar voren bij een relevante zoekopdracht in Google.

SEO vs. betaald adverteren ( SEA )

Betaald adverteren is een goede manier om direct boven in Google getoond te worden. Als je zonnepanelen verkoopt en installeert en een prospect typt in Google “zonnepanelen kopen en installeren” is het uiteraard ideaal om bovenaan te komen. Echter kost dit geld per klik en gezien de commerciële waarde hiervan hoog ligt kunnen de kosten uiteindelijk flink oplopen. Goed om te weten is dat bedrijven in deze branche gemiddeld 1000 tot wel 10000 euro per maand uitgeven. Vandaar dat het zeker interessant en belangrijk is om middels SEO organisch goede posities in te nemen. Deze kliks kosten namelijk geen geld. Daarnaast is de zonnepanelen branche een vergelijkingsmarkt en zien we dat de meeste gebruikers van Google minimaal 3 tot 5 websites bezoeken. Een goede organische positie zorgt hierdoor voor leads waar niet per klik betaald word.

Voor SEO tips en tricks kan je hier terecht –> SEO tips & tricks

Seo liever uitbesteden? Neem contact op en kijk wat Stramark voor jouw kan betekenen.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies

Call Now Button