Wat is WordPress SEO

met Focus op Resultaat

Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 716 54 11 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

Jij wilt hoger in Google komen. Het liefst vandaag nog, én bovenaan. Dan zal je aan de slag moeten met Search Engine Optimization (SEO). Heb je een WordPress website, dan is de eerste stap al gezet. Dit CMS systeem biedt namelijk talloze SEO functionaliteiten. Maak je echter wel optimaal gebruik van deze mogelijkheden? Om je WordPress SEO te optimaliseren geven we je vast één tip: installeer de Yoast plug-in. Maar dan ben je er nog niet…

WordPress SEO optimalisatie

Met een WordPress website ben je goed op weg om hoger te ranken in Google. Dit CMS systeem is namelijk zoekmachinevriendelijk; het is goed te indexeren door Google en er zijn honderden SEO plug-ins beschikbaar. De Yoast SEO plug-in bijvoorbeeld, een zeer krachtige plug-in wanneer zijn functionaliteiten optimaal worden benut. Helaas merken we bij Stramark dat bedrijven tegen problemen aanlopen wanneer ze er zelf mee aan de slag gaan. Dat kan beter!

Wordpress SEO

De knelpunten van WordPress SEO

SEO mogelijkheden onbenut laten

Bij WordPress zoekmachine optimalisatie houdt niet elke template designer rekening met de SEO factoren die worden gebruikt voor het rangschikken van posities in zoekmachines zoals Google. Een voorbeeld hiervan is een te zwaar WordPress CMS met eindeloze mogelijkheden die vaak niet eens gebruikt worden. Dit zorgt voor een langere laadtijd van de website (meer dan 5 seconden). Vanuit SEO oogpunt is dit schadelijk voor SEO optimalisatie en de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Design en functionaliteit gaat boven SEO

Ook zien we dat er over het algemeen veel meer rekening wordt gehouden met het design en functionaliteit van de website dan met een logische indeling voor zoekmachines. Dit wordt vaak achteraf duidelijk als na een maand blijkt dat de nieuwe website slechts 100 tot 200 bezoekers heeft gehad. Dit zijn meestal de medewerkers van het bedrijf of vaste klanten. Als vervolgens bekend wordt dat er gemiddeld duizenden relevante zoekopdrachten zijn naar de producten of diensten gaat er te laat een lampje branden. Er had meer aandacht moeten worden besteed aan SEO en de online vindbaarheid in het algemeen. Dat is zonde.

SEO verdient jouw aandacht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Daarom zeggen we het nog een keer: SEO verdient jouw aandacht. Niet alleen het aantal websites neemt toe, ook het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website of webshop groeit. Investeer je niet in SEO, dan zul je snel zakken of zelfs helemaal verdwijnen uit de zoekresultaten. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die hoog in Google staan, door consumenten gezien worden als topmerken. Een hoge positie wordt namelijk onbewust geassocieerd met professionaliteit en kwaliteit. Wanneer je niet op de eerste pagina in Google verschijnt neemt de zichtbaarheid van je website flink af. Om hoger te ranken in Google is zoekmachine optimalisatie dus een must.

Overtref je concurrent!

Optimaal gebruik van de SEO functionaliteiten in WordPress, bijvoorbeeld de Yoast plug-in, zorgt ervoor dat je hoger in Google komt. Bovendien heb je hiermee een voorsprong op je concurrenten. Wellicht gebruiken zij een ander CMS systeem dat minder mogelijkheden biedt voor SEO optimalisatie WordPress.

Next step? WordPress SEO bureau Stramark!

Om de SEO functionaliteiten optimaal te benutten is specifieke kennis nodig. Die heeft jouw eigen websitebouwer wellicht niet, maar wij wel! Schakel daarom WordPress SEO specialist Stramark in. De SEO consultants van Stramark zijn experts op dit gebied en weten hoe Google naar een pagina kijkt. Ze passen content aan of overleggen met de webbouwer hoe het CMS de juiste output kan geven in de vorm van de website.

Zelf aan de slag? 11 gouden WordPress tips voor succes!

Je kunt natuurlijk ook zelf een begin maken. Om het optimale resultaat te behalen hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Deze blog zullen we binnenkort publiceren op onze site.

WordPress SEO uitbesteden

Ben je zelf aan de slag gegaan met SEO voor WordPress maar twijfel je of je goed bezig bent? Of besteed je er helemaal geen aandacht aan? Besteed het dan uit aan een WordPress SEO consultant van Stramark. Hij of zij kan jouw website of webshop beoordelen en bepalen hoe deze geoptimaliseerd kan worden met WordPress. Daarna stellen we samen een plan van aanpak op om je site of shop structureel beter vindbaar te maken. Wil je het niet volledig uitbesteden? Geen probleem, dit kan bij ons ook gedeeltelijk.

WordPress zoekmachine optimalisatie is maatwerk

Bij Stramark zijn we van mening dat WordPress SEO optimalisatie onderdeel moet zijn van een heldere online marketingstrategie. Omdat elke klant uniek is, moet een strategie dat ook zijn. WordPress SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van een gedegen analyse, het opstellen van heldere conversiedoelstellingen én goede SEO copywriting. Je kunt er namelijk zoveel aan doen als je wilt, zonder goede content zal het resultaat waarschijnlijk tegenvallen. Boek je wel goede resultaten, dan moet je er continu aan blijven werken. We spreken namelijk van een ongoing proces. Daarom bieden wij klanten een SEO abonnement op maat aan.

Voor WordPress SEO uitbesteden hebben we verschillende pakketten. Bekijk hier de online marketing uitbesteden aan Stramark offerte tool.

Wil jij hoger in Google met WordPress? Schakel dan WordPress SEO expert Stramark in!

Call Now Button