Online Marketing Bureau Stramark chris wouter klein

SEO Copywriting voor scale-ups

Als groeiend bedrijf met 10+ medewerkers ben jij op zoek naar een op maat gemaakte SEO Copywriting oplossing. Groei in deze fase vraagt om specialisten die jouw SEO Copywriting naar het volgende niveau brengen. Deze professionalisering van SEO Copywriting is waar wij goed in zijn en waar we sinds 2008 een berg aan ervaring in hebben opgebouwd.

Wij staan je graag bij in je verdere groei met behulp van SEO Copywriting. Je kunt rekenen op een proactieve aanpak met een duidelijke focus op resultaat. Bekijk hieronder meer over onze SEO Copywriting oplossing.

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

 • Voer een nummer in van 22 tot 22.
  Het antwoord als getal invullen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is SEO copywriting?

Laten we bij het begin beginnen: wat is copywriting? Copywriting is het schrijven van teksten. Maar wat zijn SEO teksten precies? SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie) en betekent een website beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google. SEO copywriting is dus het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google. Een SEO tekstschrijver is iemand die SEO teksten schrijft.

Waarom heb ik het nodig?

SEO teksten zorgen dus voor een betere vindbaarheid, maar verbeteren ook de leesbaarheid, uitstraling en overtuigingskracht van je site. Daarnaast verhoogt SEO copywriting het aantal bezoekers en het aandeel van hen dat klant wordt. Als de teksten goed zijn natuurlijk. Op deze manier verbetert copy de omzet van je website. Voor kwalitatief goede SEO teksten kun je terecht bij Stramark. SEO copywriting is bij ons altijd onderdeel van een geïntegreerde online marketing strategie. En zoals je van ons gewend bent: met focus op resultaat!

SEO teksten laten schrijven door Stramark: SEO en conversie!

Goede copy zorgt niet alleen dat je website beter vindbaar is in Google, maar draagt ook bij aan de verkoopkracht van je website. Goede teksten zetten bezoekers aan tot het doen van een aankoop of het opnemen van contact. Verkoopgerichte copy communiceert duidelijk wat je te bieden hebt en presenteert aantrekkelijk de voordelen van je propositie. Met hoogwaardige copywriting tilt Stramark de verkoopeffectiviteit (conversie vermogen) van je website naar een hoger niveau.

Lees meer over conversie optimalisatie

Hoe kan ik SEO teksten schrijven?

Wil je dat jouw website hoger in Google komt op een bepaalde zoekterm? Dan is het belangrijk dat deze zoekterm (keyword) op je website voorkomt. Een beproefde manier om beter op een specifiek keyword gevonden te worden, is voor dit keyword topic een tekst te schrijven en als aparte pagina toe te voegen aan je website.

Je kunt zelf SEO teksten schrijven en aan je website toevoegen. Goede teksten voor online gebruik zijn:

 • Duidelijk over het product dat of dienst die je op de website aanbiedt
 • Snel en overzichtelijk voor toevallige bezoekers
 • Aantrekkelijk leesbaar voor alle bezoekers
 • Opgebouwd volgens het verwachtingspatroon van beoogde bezoekers
 • Goed vindbaar in zoekmachines
 • Geschreven volgens de Google richtlijnen voor het schrijven van teksten voor websites
 • Verkoopgericht – geschreven met een vooraf duidelijk vastgesteld doel
 • Verkoopgericht – wervend en overtuigend geschreven
 • Verkoopgericht – voorzien van links naar de juiste pagina’s op je website

Bij SEO schrijven houd je dus rekening met een behoorlijk aantal aspecten. Om die reden is SEO copywriting een specialistisch vakgebied waarvoor uitgebreide kennis is vereist, zowel technisch als inhoudelijk.

SEO copywriting: technische kennis

Pagina’s die toegevoegd worden aan je website dienen ook technisch op de juiste manier geschreven te worden. Het effect op de vindbaarheid in Google wordt hiermee verder verhoogd. Zo is correct gebruik van zowel de titel als de subkoppen in een tekst belangrijk voor Google om te bepalen waar de tekst over gaat.

“De samenwerking met Stramark bevalt ons erg goed. Wij zijn zeer tevreden met de resultaten die zij voor ons behalen op het gebied van SEO en SEA.”

Willem Jan Kraanen
Directeur Texelana

SEO copywriting: inhoudelijke kennis

Een bezoeker wil iets weten over een bedrijf, de producten of diensten die via de website worden aangeboden. Hij of zij wil weten waarom juist deze website uitkomst biedt om een product of dienst af te nemen.

Pas als je zelf een helder doel van de website hebt geformuleerd kun je duidelijke teksten schrijven. Door overtuigend te schrijven wordt een potentiële klant enthousiast gemaakt over jouw product of dienst. Titels, subkoppen en lijsten zorgen dat de klant scannend kan lezen en snel kan vinden wat hij zoekt. Een duidelijk zichtbare ‘bestel nu’ button maakt bezoekers duidelijk dat je website producten verkoopt en dat zij slechts één klik verwijderd zijn van het doen van een bestelling.

SEO teksten schrijven door Stramark

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan als SEO schrijver. Zoals genoemd is hiervoor uitgebreide technische en inhoudelijke kennis nodig. SEO teksten laten schrijven door een SEO copywriting bureau is daarom ideaal. Stramark is dé SEO copywriting specialist en helpt je graag! Lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Onze werkwijze

Om ervoor te zorgen dat de teksten jouw  scale-up en aanbod zo correct, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk presenteren, neemt de SEO copywriter van Stramark altijd eerst een interview met je af. Na de intake stelt Stramark in overleg met de copywriter een SEO copywriting plan op. Op basis daarvan schrijft de copywriter teksten voor jouw website. Hierbij wordt aandacht besteed aan logica, flow en doelgerichtheid. Natuurlijk checken we tussentijds of de content goed past bij jouw scale-up.

SEO teksten optimalisatie

Als de teksten inhoudelijk correct zijn aangeleverd door de SEO copywriter, optimaliseert Stramark deze vervolgens op vindbaarheid in zoekmachines:

De titel en de tussenkoppen

Stramark optimaliseert de pagina voor zowel de menselijke gebruiker als voor zoekmachines. Dit houdt in dat de titel en de tussenkoppen voorzien worden van de juiste keywords. Tegelijkertijd moeten de titel en tussenkoppen de menselijke gebruiker stimuleren om verder te lezen.

Interne links

Stramark voegt interne links toe aan de tekst en bepaalt voor iedere link de meest geschikte doelpagina en de link titel. Dit helpt bezoekers om eenvoudig relevante informatie te vinden. Door interne links kunnen zoekmachines de website beter doorzoeken.

Keyword density

Veelvuldig gebruik van zoekwoorden leidt juist tot een verslechtering van je positie in Google. Stramark controleert daarom of de zoekwoorddichtheid van de teksten niet te hoog is. Bij het bepalen van de zoekwoorddichtheid gaat Stramark uit van de tekst na plaatsing. Hierdoor worden ook de woorden op de standaard pagina elementen (bijv. menu en footer) en onzichtbare zoekwoorden in de HTML (bijv. link titels) meegeteld.

Implementatie

Wij kunnen er ook voor zorgen dat de teksten correct op je website worden geplaatst. Dit houdt in dat wij de HTML-code voor je aanpassen, zodat de teksten optimaal worden gevonden in Google. Het mooiste van SEO teksten laten schrijven door Stramark: je hoeft zelf niets meer te doen! Wij regelen het van begin tot eind.

Waarom SEO copywriting uitbesteden?

Jij wilt dat je website of webshop beter gevonden wordt én beter converteert. Dan is SEO copywriting uitbesteden aan SEO copywriting bureau Stramark in Amsterdam een slim idee. Goede SEO teksten vragen namelijk om technische en inhoudelijke kennis. Dat is binnen je eigen scale-up vaak niet aanwezig. Ons team bestaat uit 8 consultants, ieder met zijn eigen specialisme, die je kunnen voorzien van gedegen SEO copywriting advies. Doordat wij gewerkt hebben voor verschillende klanten in diverse branches hebben we jarenlange ervaring opgebouwd. Hierdoor kunnen wij SEO teksten garanderen die goed vindbaar en omzetverhogend zijn. Ons team van specialisten gaat graag aan de slag met content voor jouw website. Vooraf wordt er een helder SEO copywriting plan opgesteld om gestructureerd en doelgericht te kunnen werken. Daarvoor zijn specifieke tools nodig, en die kunnen vrij prijzig zijn voor het mkb. Wij hebben ze al in huis zodat jij ervan kunt profiteren. Ten slotte vraagt écht goede SEO copywriting en het onderhouden ervan om tijd. Tijd die je wellicht zelf niet hebt of liever besteedt aan je eigen business. Win tijd door het over te laten aan onze SEO copywriting consultants. Jij denkt mee met de strategie, dan voeren zij het uit. Dat resulteert op haar beurt in focus. Wanneer je het uitbesteedt werk je productiever en doen we beide waar we goed in zijn.

Welke online marketing activiteiten kun je uitbesteden?

Waarschijnlijk heb je de telefoon nu in je hand om ons een belletje te geven. Maar welke online marketingactiviteiten kun je eigenlijk aan ons uitbesteden? Wij kunnen je helpen op alle vlakken:


Online Marketing

SEO
SEA SEO Copywriting
Linkbuilding Social Media

Content Marketing

Remarketing
Display Advertising Email Marketing

Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we waar de kracht van jouw business ligt en waar potentie voor groei zit. We leggen je graag uit wat de huidige situatie is, wat we willen bereiken en hoe we dit vervolgens gaan aanpakken.

 

Wil jij scoren met woorden?

Wil je online beter gevonden worden? Bel met Hans!