SEO Copywriting

Hoog in Google komen? Neem contact op!

Bel ons op 020 716 54 11 of laat je contact gegevens achter, dan reageren wij binnen een werkdag!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

Een goede website verandert je bezoekers in klanten, door ze te overtuigen jouw product af te nemen of contact met je op te nemen. Via beeld en via tekst. Volgens Stramark is SEO Copywriting het schrijven van SEO teksten voor het web, met een focus op zowel vindbaarheid als resultaat. Altijd als onderdeel van een geïntegreerde online marketing strategie

Goede SEO teksten op je website maken de site namelijk beter vindbaar in Google en verbeteren de leesbaarheid, uitstraling en overtuigingskracht van je website.

De teksten op je website verhogen dus zowel het aantal bezoekers als het aandeel van hen dat klant wordt. Als ze goed zijn natuurlijk. Op deze manier verbetert Copy de omzet van je website. Ook meer omzet halen uit je website?

Wat is SEO Copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten. SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands Zoekmachine optimalisatie) en betekent een website beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google. SEO copywriting is dus het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google. Een SEO tekstschrijver is iemand die als tekstschrijver SEO teksten schrijft.

Copywriting van Stramark – SEO en conversie!

Goede copy zorgt niet alleen dat je website beter vindbaar is in Google, maar draagt ook bij aan de verkoopkracht van je website: goede teksten zetten bezoekers aan tot het doen van een aankoop of het opnemen van contact. Verkoop-gerichte copy communiceert duidelijk wat je te bieden hebt en presenteren de voordelen van je propositie aantrekkelijk. Met hoogwaardige copywriting brengt Stramark de verkoopeffectiviteit (Conversievermogen) van je website naar het volgende niveau.

Lees meer over Conversie optimalisatie

Hoe werkt SEO Copywriting?

Wanneer je wilt dat je website in Google gevonden wordt op een bepaalde zoekterm is het belangrijk dat deze zoekterm (keyword) op je website voorkomt. Een beproefde manier om beter op een specifieke zoekterm (keyword) gevonden te worden, is voor dit keywordtopic een tekst te schrijven en als aparte pagina toe te voegen aan je website.

Je kunt zelf teksten schrijven en aan je website toevoegen. Goede teksten voor online gebruik zijn:

  • Duidelijk over het product of de dienst dat je op via website aanbiedt
  • Snel en overzichtelijk voor toevallige bezoekers
  • Aantrekkelijk leesbaar voor alle bezoekers
  • Opgebouwd volgens het verwachtingspatroon van beoogde bezoekers
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • Geschreven volgens de Google richtlijnen voor het schrijven van teksten voor websites
  • Verkoopgericht – geschreven met een vooraf duidelijk vastgesteld doel
  • Verkoopgericht – wervend en overtuigend geschreven
  • Verkoopgericht – voorzien van links naar de juiste pagina’s op je website

Bij het schrijven van een goede tekst voor je website houd je dus met een behoorlijk aantal aspecten rekening. Om deze reden is SEO Copywriting een specialistisch vakgebied, waarvoor uitgebreide kennis is vereist, zowel technisch als inhoudelijk.

Technische kennis nodig voor SEO copywriting

Door pagina’s die toegevoegd worden aan je website ook technisch op de juiste manier te schrijven wordt hun effect op de vindbaarheid in Google verder verhoogd. Zo is correct gebruik van zowel de titel als de subkopjes in een tekst belangrijk voor Google om te bepalen waar de tekst over gaat.

Inhoudelijke kennis nodig voor SEO-copywriting

Een bezoeker wil iets weten over het bedrijf, over de producten en of diensten die via de website worden aangeboden. Een bezoeker wil weten waarom juist deze website uitkomst biedt en een product of dienst zou moeten afnemen.

Pas als je zelf een helder doel van de website hebt geformuleerd, kun je echt duidelijke teksten schrijven. Overtuigend schrijven maakt dat de potentiële klant enthousiast gemaakt wordt over jouw product of dienst. Titels, subkopjes en lijsten zorgen dat de klant scannend kan lezen en snel kan vinden wat hij zoekt. Een duidelijk zichtbare “bestel nu” button maakt bezoekers duidelijk dat je website producten verkoopt én dat zij slechts een klik verwijderd zijn van het doen van een bestelling.

SEO-copywriting Intake door Stramark of professionele copywriter

Om ervoor te zorgen dat de teksten jouw bedrijf en aanbod zo correct, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk presenteren, neemt de copywriter van Stramark altijd eerst een interview met je af.

SEO teksten door professionele Copywriter

Na de intake stelt Stramark in overleg met de SEO copywriter een copywriting-werkplan op, op basis waarvande copywriters de teksten voor je website opstelt. Stramark stuurt de SEO copywriter vervolgens aan, leest eventuele ‘tussenversies’ en bewaakt de voorgang. Afsluitend voert Stramark op deze teksten een strenge eindredactie uit, waarbij met name wordt gelet op de ‘logica’, ‘flow’ en ‘doelgerichtheid’ van teksten de aangeleverde teksten.

SEO-teksten check op copywriting door Stramark

Als de teksten inhoudelijk correct zijn aangeleverd door de SEO copywriter, optimaliseert Stramark deze vervolgens op vindbaarheid in zoekmachines:

De titel en de tussenkoppen

Stramark optimaliseert de pagina voor zowel de menselijke gebruiker als voor zoekmachines. Dit houdt in dat de titel en de tussenkoppen voorzien worden van de juiste keywords. Tegelijkertijd moeten de titel en tussenkoppen de menselijke gebruiker stimuleren om verder te lezen.

Interne links

Stramark voegt interne links toe aan de tekst en bepaalt voor iedere link de meest geschikte doelpagina en de link title. Dit helpt bezoekers om eenvoudig relevante informatie te vinden. Zoekmachines kunnen door interne links de website beter doorzoeken.

Keyword density

Een te hoge zoekwoorddichtheid leidt juist tot een verslechtering van je positie in Google, Stramark controleert daarom of de zoekwoorddichtheid van de teksten niet te hoog is. Bij het bepalen van de zoekwoorddichtheid gaat Stramark uit van de tekst na plaatsing. Hierdoor worden ook de woorden op de standaard pagina-elementen als menu’s en footer en onzichtbare zoekwoorden in de html zoals link titels meegeteld.

Implementatie SEO-teksten

Stramark SEO Copywriting Bureau Amsterdam kan op verzoek ook zorgen dat de teksten correct op je website worden geplaatst. Dit houdt in dat wij de html-code voor je aanpassen, zodat de teksten optimaal worden gevonden in Google. Door onze uitgebreide ervaring leveren wij je snel goed vindbare, omzetverhogende teksten.

Het mooiste van Stramark SEO copywriting: je hoeft zelf niets meer te doen!

Call Now Button