Online Marketing Bureau Stramark wouter klein

Hoe wij AI toepassen in de online marketing voor onze klanten

Hoe wij AI toepassen in de online marketing voor onze klanten

Wij leven in het tijdperk van digitale transformatie. Niet alleen is marketing in hoge mate digitaal, het is in hoge mate afhankelijk van AI. Van het ontwikkelen van effectieve Google Ads-campagnes tot het creëren van boeiende content, we vertrouwen op geavanceerde technologieën zoals Kunstmatige Intelligentie (AI), Google Bard, en ChatGPT (Large Language Models) om ons werk te verbeteren en betere resultaten voor onze klanten te behalen. Lees hieronder hoe wij dit doen. 

De kracht van AI

We zijn ons helemaal niet bewust van een deel van de kracht van AI en toepassing. Zo is AI “gewoon” onderdeel van de systemen van Google. Google heeft een groot aantal tools en modellen waarin AI gebruikt wordt in hun producten o.a. PaLM 2, Google Bard, Vertex AI, LaMDA, AutoML, Dialogflow, Video AI, Deep learning containers, Tensorflow, Codey, Imagen, Embeddings API for images, Chirp en RLHF. Je kan dus eenvoudig stellen dat wij bewust en onbewust al dagelijks met AI oplossingen werken die onderdeel zijn van Google Search en Google Ads.

Door de komst van ChatGTP en alle tools die gebruik daarvan maken, zijn we steeds meer in staat om zelf actief bewust gebruik te maken van de tools. De ontwikkeling gaat hierin ook heel snel. Elke week is het beter dan de week ervoor. Elke week is er een nieuwe tool die we kunnen toepassen. De uitdaging is om AI tools en oplossingen te gebruiken, die het meeste waarde toevoegen aan de klant op dat moment. En zeker ook het voorkomen van AI hallucinaties en andere rare fouten en onjuistheden.

AI in Google Ads

Automatisering en optimalisatie zijn cruciaal voor effectieve advertentiecampagnes. Met AI worden enorme hoeveelheden gegevens geanalyseerd om patronen en trends te herkennen die voor ons onmogelijk handmatig te ontdekken zouden zijn. Op basis van deze analyses kunnen we onze Google Ads campagnes voortdurend optimaliseren, met verbeterde targeting en efficiënter budgetbeheer.

AI in SEO

SEO gaat niet alleen over het gebruik van de juiste zoekwoorden; het gaat ook over het begrijpen van de intentie achter een zoekopdracht. Met AI-gedreven tools kunnen we SEO-strategieën verfijnen door beter te begrijpen hoe en waarom gebruikers zoeken naar bepaalde informatie. Dit stelt ons in staat om content te creëren die beter aansluit bij de behoeften van onze doelgroep.

ChatGPT en AI in Copywriting en Content Creatie

Het creëren van aantrekkelijke, relevante content is de kern van elke marketingstrategie. Met behulp van geavanceerde AI-tools zoals ChatGPT, kunnen we hoogwaardige content genereren die is afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de doelgroep van de klant. Met ChatGPT kunnen we in zeer korte tijd een groter aantal variaties maken ter inspiratie en uitwerking. Verder maken we gebruik van AI om menselijke taal te begrijpen en na te bootsen, waardoor we in staat zijn om authentieke, boeiende teksten te produceren op een schaal die voorheen ondenkbaar was. (dit artikel is bijvoorbeeld voor 70% geschreven door ChatGPT)

AI in Social Media Posts en Afbeeldingen

Social media platforms maken gebruik van AI-algoritmen om te bepalen welke content aan welke gebruikers wordt getoond. Door deze algoritmes te begrijpen en erop in te spelen, kunnen we social media posts en afbeeldingen optimaliseren voor maximale zichtbaarheid en betrokkenheid. Bovendien kunnen we AI-tools gebruiken om afbeeldingen te analyseren en te optimaliseren. Hierdoor versterken we de visuele impact van onze content. Ook het brainstormen van ideeën voor een social post maakt het mogelijk om sneller meer verschillende varianten te creëren.

AI en Stramark

Samenvattend, de consultants van Stramark erkennen het belang van AI en ChatGPT in het huidige digitale marketing landschap. We passen deze technologieën toe in ons werk om:

  • de efficiëntie te verhogen,
  • creatieve content te creëren,
  • meer inzicht te krijgen in onze doelgroepen en
  • betere resultaten voor onze klanten te behalen.

We blijven de ontwikkelingen op het gebied van AI op de voet volgen en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om deze technologieën te integreren in onze dienstverlening.

 

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency