Online Marketing Bureau Stramark team klein

Emerce100 2024: Stramark opnieuw in top 3 Beste Digital Marketingbureaus Klein

Feestfoto van Stramark ter viering van de behaalde toppositie in Emerce 100 2024. Deze prestigieuze lijst zet de beste online marketing bureaus in Nederland op een rijtje.

Het is tijd voor champagne op het kantoor van Online Marketing Bureau Stramark in Amsterdam. Want afgelopen week is het officieel bekendgemaakt: Stramark staat ook in 2024 in de Emerce 100! Als online marketing bureau staan we nu al drie jaar achtereenvolgens in de top 3 van de categorie Digital Marketingbureaus Klein.

Stramark ook in 2024 één van de beste online marketing bureaus in Nederland

Online Marketing Bureau Stramark weet ook in 2024 een plekje te behalen in de top van de Emerce 100-lijst, met maar liefst 5 sterren, wat ons een gedeelde derde plaats oplevert. Dit betekent dat we ons mogen rekenen tot één van de beste online marketing bureaus in Nederland (van onze omvang). Daar zijn we natuurlijk enorm trots op en we delen deze prestatie graag met jullie!

Rating van Stramark in Emerce 100 2024, in de categorie Beste Digital Marketingbureaus Klein

Stramark’s rating in Emerce100 2024, in de categorie Beste Digital Marketingbureaus Klein

 

De impact van onze positie in de Emerce 100 voor jou

De Emerce 100 is een kwaliteit- en imago-onderzoek. Onze derde plaats betekent dat we nog steeds een goed imago hebben en hoge kwaliteit bieden, net als in 2022 en in 2023. We scoren dus uitstekend op het gebied van kennis, prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit.

Enkele voordelen die je bij ons ervaart:

 • Kosteloze audits en vooronderzoeken
 • Direct contact met een specialist
 • Focus op resultaat en proactieve aanpak
 • Maandelijkse updates over de voortgang en resultaten

Wil je jouw website- en zoekmachineoptimalisatie (SEO), online advertising (SEA) of conversieratio-optimalisatie (CRO) uitbesteden aan ons? We bewijzen je graag dat we alle lovende woorden meer dan waard zijn.

Daarom bieden wij de vrijblijvende keyword-audit, Google Ads-audit en SEO-audit aan. De specialisten van Stramark zitten klaar om jouw zoekwoordenlijst of Google Ads-account onder de loep te nemen. We sturen jou kosteloos het resultaat toe en geven advies hoe het beter kan. Geheel vrijblijvend. Vervolgens kun je aan de slag om meer en betere bezoekers binnen te halen.

Volg onze social media-accounts voor online marketingtips! LinkedInFacebookInstagram en X (Twitter).

Over de Emerce 100

De Emerce 100 is een kwaliteits- en imago-onderzoek, uitgevoerd door Emerce en onderzoeksbureau Motivaction. De redactie van Emerce heeft een vragenlijst gemaakt en verspreid en Motivaction heeft de data verzameld. Samen hebben zij de resultaten verwerkt.

Hoe de beoordeling voor de Emerce 100 werkt

Eerst is een longlist bedrijven aan experts voorgelegd voor feedback. Daaruit is de lijst van uiteindelijk te onderzoeken bedrijven gekomen. Op deze zogenaamde medium-list stonden dit jaar ruim 950 bedrijven. Deze bedrijven in het onderzoek werden meegenomen voor beoordeling, verdeeld over meerdere categorieën. 

Respondenten kregen de bedrijven ter beoordeling voorgelegd. Deze respondenten binnen het onderzoek bepaalden voor vier criteria de rangorde van belangrijkheid wat betreft de keuze van een aanbieder. Deze criteria bestonden uit: 

 • Kennis/know-how 
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Betrouwbaarheid
 • Flexibiliteit

De respondenten konden geen bedrijf beoordelen binnen de categorie waarin zij zelf werkzaam zijn. Dit om oneerlijke concurrentie te voorkomen. De lijst van bedrijven en de categorie-indeling is samengesteld door Emerce en een pool van externe experts.

Berekening Eindlijst

Het gaat om de beoordeling van de kwaliteit van e-business bedrijven in vijf sectoren:

 • Bureaus
 • E-business Services
 • Media & Advertising
 • Software
 • Venture

Binnen deze sectoren worden bedrijven dan weer opgesplitst in subcategorieën. Zo bestaat de sector ‘Bureaus’ bijvoorbeeld uit meerdere subcategorieën die niet alleen van elkaar verschillen qua diensten en services, maar ook in bedrijfsgrootte. Elk bedrijf dat in de Emerce 100 verschijnt, heeft een beoordeling ontvangen van een benodigd minimaal aantal respondenten.

Net als voorgaande jaren is de rangorde van de bedrijven in de Emerce 100 bepaald aan de hand van een score. Hoe deze score tot stand komt, is als volgt:

 • Voor elk van de vier criteria (kennis/knowhow, prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit) is een beoordeling gegeven op een zevenpuntsschaal, waarbij 1 voor zeer slecht stond en 7 voor zeer goed. 
 • De rangorde van belangrijkheid is gevraagd aan de respondenten. Deze is omgezet in een gewicht per criterium per categorie. Het gewicht is bepaald door de som van deze vier producten te delen door het totaal aantal respondenten van de categorie. 
 • Om de totaalscore van een bedrijf te berekenen is de score van dat bedrijf op de vier criteria vermenigvuldigd met de gewichten van de criteria. In de resultaten zijn alleen die bedrijven opgenomen waarvan de totaalscore tot stand is gekomen op basis van de beoordeling van minimaal vijftien respondenten. Gezien het beperkt aantal waarnemingen van sommige bedrijven dienen de resultaten als indicatief te worden beschouwd.

 

 

Over de schrijver: Carmen Chan

Carmen is SEA & Social Media consultant bij Online Marketing Bureau Stramark. Hier helpt ze bedrijven hun doelen te bereiken via Google en social media-advertenties. Daarnaast heeft Carmen interesse in contentcreatie, grafische vormgeving en fotografie.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency