Online Marketing Bureau Stramark stijn laura klein

10 Redenen om te beginnen met adverteren via Google Ads

Online adverteren is essentieel geworden voor bedrijven die hun bereik willen vergroten en gerichte doelgroepen willen bereiken. Een van de krachtigste instrumenten voor online adverteren is Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords. In deze blogpost ontdek je 10 redenen waarom je direct moet beginnen met adverteren via Google Ads.

10 Redenen om te beginnen met Google Ads

  1. Online vindbaarheid

Met Google Ads kun je er snel voor zorgen dat je bovenaan de zoekresultaten komt. Door dit mogelijk te maken voor de zoekwoorden die belangrijk zijn voor jou, creëer je direct online vindbaarheid bij jouw doelgroep.

  1. Snelle en Schaalbare Resultaten

Google Ads levert snel resultaat op. Vanaf het moment dat jouw campagnes actief zijn, begint er verkeer richting jouw website te stromen. 

  1. Uitgebreid Bereik binnen het Google Netwerk

Met Google Ads heb je niet alleen de mogelijkheid om te adverteren op de zoekmachine zelf, maar ook op websites en apps die onderdeel zijn van het Google Display Netwerk. Dit vergroot jouw bereik aanzienlijk en biedt diverse kansen om potentiële klanten te bereiken. 

  1. Gerichte Doelgroep Targeting 

Je kunt je advertenties richten op specifieke demografische gegevens, locaties en zoekwoorden. Hierdoor bereik je de juiste mensen op het juiste moment.

  1. Volledige Kostenbeheersing

Met Google Ads behoudt je volledige controle over jouw advertentiebudget. Jij bepaalt hoeveel je wilt uitgeven en betaalt alleen wanneer iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt. 

  1. Direct Meetbare Resultaten

Je kunt de prestaties van je campagnes in real-time volgen. Hierdoor verkrijg je inzicht in wat wel en wat niet werkt, waardoor je snel kunt bijsturen voor nog betere resultaten.

  1. Mogelijkheid voor Lokaal Adverteren

Indien jouw bedrijf lokaal opereert, biedt Google Ads de optie om specifiek te adverteren binnen een bepaalde straal van jouw vestigingslocatie. 

  1. Diverse Advertentie-indelingen

Google Ads biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties en videoadvertenties. Hierdoor kun je de meest effectieve indeling voor je doelgroep kiezen.

  1. Maximale Zichtbaarheid met Remarketing

Met remarketing kun je advertenties tonen aan mensen die eerder je website hebben bezocht. Dit verhoogt de kans dat ze terugkeren en converteren.

  1. Continue Optimalisatiemogelijkheden

Google Ads biedt voortdurende optimalisatiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een A/B-test uitvoeren, zoekwoorden aanpassen en advertenties verbeteren voor betere prestaties.

Conclusie

Adverteren via Google Ads levert een breed scala aan voordelen op voor bedrijven die online zichtbaarheid willen vergroten en gericht hun doelgroep willen bereiken. Met een doordachte strategie en de juiste optimalisaties kun je succesvolle campagnes opzetten en jouw onderneming doen bloeien in het digitale tijdperk. Aarzel niet om vandaag nog te starten en de kracht van Google Ads te benutten!

Zelf aan de slag of een specialist inschakelen?

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan? Lees dan ons blogartikel “Jouw Gids voor Succesvol Adverteren via Google Ads” en zet vandaag nog de eerste stap. Wil je het adverteren via Google Ads liever aan een specialist overlaten? Bel ons dan gerust voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden.

 

Over de schrijver: Nick van Keulen

Nick is SEA consultant bij Online Marketing Bureau Stramark. Hier helpt hij bedrijven hun doelen te bereiken via Google Ads. Naast SEA heeft Nick ook interesse in e-commerce en crossmedia.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency