Online Marketing Bureau Stramark team  klein

Google grapjes

Google grapjes
+ Link naar deze pagina

Google grapjes

Het is weer 1 april. De dag om grapjes te maken en elkaar voor de gek te houden. Ook bij Google. Ook dit jaar heeft Google weer een aantal grappige video’s en aankondigingen gedaan. In dit artikel zal ik een overzicht geven van de verschillende Google grapjes. Om sommige video’s te zien moet de veiligheidsmodus uitgeschakeld zijn. Deze optie is te onderaan te vinden bij elke YouTube pagina.

Pac-man in Google Maps

Vanaf vandaag kun je Pac-man spelen in Google maps. Zoek naar een locatie en klik linksonder op de knop om de map te veranderen in een Pac-man level. Maak er gebruik van zolang het nog kan, het is nog niet bekend of Google deze optie blijft houden na 1 april. Vind je het lastig, lees dan de tips en speluitleg.

Pacman Google

Pac-man in Ingress

Naast Pac-man in je browser kun je ook Pac-man spelen in de Ingress apps van Android en iOS. De video verteld niet al te veel over de mogelijkheden, maar is zeker leuk om te bekijken.

Google reversed

Naast Pac-man heeft Google meerdere grapjes gemaakt dit jaar. Bezoek bijvoorbeeld eens com.google in plaats van google.com om Google achterstevoren te zien. Helaas werkt dit niet met nl.google

reverse

#ChromeSelfie

Stel je zit lekker te bowsen met Chrome op je mobiel. Ineens lees je een interessant, leuk of triest bericht op internet. Laat je vrienden dan zien hoe je je voelt. Druk in Chrome op de 3 puntjes rechtsboven in de hoek en kies vervolgens op “Een reactie delen” om een selfie te maken. Zo hoef je niet meer je browser te verlaten om een selfie te maken. Als je de optie niet ziet dan moet je wellicht je Chrome app updaten.

Chromeselfie

Google dail-up mode

Dit is een van Google’s leukste grapjes van 2015. Weet je nog die goede oude tijd, dat je een pagina wilde bezoeken, de afwas kon doen en vervolgens precies klaar was op het moment dat de pagina klaar was met laden? Met Google dail-up mode is dat weer mogelijk. Door je verbinding te vertragen heb je weer tijd voor andere dingen.

Smartbox by Inbox

Met de mailprogramma’s van tegenwoordig kun je mails eenvoudig ordenen, spam filteren en overal mee naar toe nemen. Helaas was dat nog niet mogelijk met je post. Tot nu. Nu is er Google’s Smartbox by Inbox.

Google Panda

Een van de leukste Google grapjes van dit jaar is de Google Panda. Niet het algoritme, maar de knuffel Panda. Met deze Google Panda hoef je de zoekopdrachten niet meer te typen.  Nu kun je alles dat je wilt weten gewoon vragen.

Google’s keyless keywboard

Een ander alternatief voor zelf typen is Google’s keyless keyboard, of zoals Google Japan hem noemt, de Piro-piro. Wanneer je in het “fluitje” blaast meet het apparaat hoever je blaast en stuurt de juiste letters via bluetooth naar je telefoon. Uiteraard is dit een grapje van Google en geen echt product. Voor degenen die Japans spreken is hier meer informatie te vinden. Spreek je geen Japans, bekijk dan onderstaande YouTube video. Als de video speelt kun je in de blak onderin de ondertiteling aanzetten. Klik daarna op het tandwieltje om die op Engels te zetten.

Australië in het noordelijk halfrond

De evenaar beweegt. Volgens Google Maps engineers uit Sydney zakt de evenaar 25 km per jaar naar het zuiden. Dit zou betekenen dat Australië in 2055 in het noordelijk halfrond komt te liggen.

Darude – Sandstorm

Ben je op zoek naar een liedje in YouTube, dan is de kans groot dat Google vraagt of je Sandstorm van Darude bedoelde.

Darude Sandstorm

Google Easter Eggs grapjes

Ook in de zoekresultaten heeft Google grapjes verwerkt. Bepaalde zoekopdrachten kunnen verrassende resultaten opleveren. Er zitten namelijk een aantal easter eggs in de zoekmachine. Hieronder zal ik een aantal leuke voorbeelden noemen.

Google in 1998

In september 2013 is Google 15 jaar geworden. Om dit te vieren gaf Google gebruikers de mogelijkheid om te kijken hoe Google er in 1998 uit zag. Volgens Matt Cutts die de easter egg meldde, zou je dit zien als je zoekt naar “Google in 1998”. Bij mij werkt deze zoekopdracht echter niet. Maar met deze zoekopdracht kom ik er wel.

Google1998

When Am I

Google’s Moritz Tolxdorff heeft in november 2013 de When Am I easter egg gedeeld. Dit grapje van Google is te vinden in Google Voice Search. Stel Google de vraag “Okay Google, When Am I?”. Google zal antwoorden met:

The present, of course, TARDIS functionality is still undergoing development. Sorry.

TARDIS staat voor Time and Relative Dimension in Space en is een verwijzing naar Doctor Who.


 

Blink HTML

Zoek binnen Google naar “blink html“. Met dit grapje laat Google de woorden HTML en Blink knipperen

BlinkHTML

Google gravity search

Een experiment van Mr. Doob die zwaartekracht toevoegt aan de zoekresultaten.

SERP Zwaartekracht

Askew en Tilt

Nog zo’n Google grapje. Laat Google’s zoekresultaten scheef staan door te zoeken naar askew of tilt.

Googletilt

 

Piraat en Swedish Chef interface

Bekijk Google als een piraat met de pirate taal settings. Of kies voor de Swedish Chef muppet interface.

Pirate interface

Atari breakout

Zin om arkanoid te spelen? Zoek dan naar “atari breakout” in Google afbeeldingen.

Atari breakout

Google sphere

Misschien dat dit niet zozeer een grapje is, maar het is zeker het noemen waard. Zoek naar “Google sphere” om de verschillende mogelijkheden van Google in een interactieve bol te zien.

Google sphere

Do a barrel roll

Wil je Google laten draaien, vraag het dan gewoon. Zoek naar “Do a barrel roll” in Google.

Barrel roll

Over de schrijver: Kevin Brinkman

is Google AdWords Certified SEA consultant bij Stramark. Interesses: AdWords | Linkbuilding | Code | Social remarketing | Google shopping.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency