Gepubliceerd op februari 13th, 2014 | door Wouter Blom

Als je overweegt facebook likes te kopen, of overweegt om te adverteren op facebook; doe wat meer onderzoek naar waarom je dat zou willen en wat je verwacht daarvan.
Als je bovenstaande video helemaal afkijkt zal je zien dat het kopen van facebook likes of adverteren op facebook wel eens tegen je zou kunnen werken.

Ons advies is om goed naar de de doelstellingen van je facebook page, je website en je bedrijf te kijken en je goed te laten adviseren over de beste actie.

Nooit Facebook likes kopen!

Het kopen van facebook likes werkt zoals in het filmpje uitgelegd eerder tegen je dan voor je. Je kunt jezelf afvragen waarom het interessant is om meer facebook likes te krijgen… Door meer likes op facebook pagina lijkt het in de eerste instantie alsof je pagina meer animo heeft dan andere pagina’s. Het doel van een Facebook pagina is altijd om een boodschap te verspreiden aan een specifieke doelgroep. Op het moment dat iemand echt jouw pagina liked kan je er meestal van uitgaan dat deze like van iemand komt die jouw product, dienst of boodschap ook echt leuk en interessant vind. Iemand die jouw pagina liked omdat hij of zij daar geld voor krijgt heeft vrij zeker weinig tot geen interesse in jouw pagina. Deze like zal dan ook naar verwachting nooit een post liken / delen of reageren op de post.

Echte facebook likes vs. nep likes.

Stel je voor dat je een bericht plaats op je pagina die meer dan 1000 facebook likes heeft. Als dan slechts 6 mensen deze post liken en laat staan dat de facebook post gedeeld wordt zorgt dit voor een vreemd beeld. Waarom liken al die mensen de pagina als jouw boodschap de minimale interactie oplevert? Ze krijgen immers wel de boodschap in hun tijdlijn….

Voor elke bezoeker die op je facebookpagina komt wordt snel duidelijk dat de “1000 likes” niet gebruikers van Facebook zijn die het echt leuk vinden waar je pagina over gaat. Een tegenvoorbeeld hiervan is een pagina met 100 echt verkregen gratis facebook likes. De eigenaar van de Facebookpagina plaatst een post welke gezien wordt door zijn trouwe likers. Deze post wordt ook oprecht geliked door bv. 48 van de 100 likers, er wordt op gereageerd en de post word ook gedeeld ook.

Nep facebook likes. Effecten en conclusie.

Als je naar het bovenstaande voorbeeld kijkt komen wel snel tot de volgende conclusie. Het 2e voorbeeld heeft een gunstigere uitkomst dan het eerste voorbeeld. Omdat de post veel meer interactie heeft, zal deze post ook meerdere malen in diverse tijdlijnen terugkomen. Het filmpje hierboven bevestigd dit dus we kunnen een conclusie trekken dat het algoritme van Facebook is gebaseerd op de interactie van een like met jouw pagina en dus niet het aantal likes zelf. Facebook pagina likes kopen raden we dus hierbij sterk af.

Facebook Edgerank Algoritme

Facebook likes zijn de eerste graadmeter waarin wordt bepaald hoe populair een pagina is. Het algoritme van Facebook ( Edgerank ) kijkt zoals je kunt verwachten wel een stukje verder dan alleen de aantallen. Zoals hierboven al beschreven en bevestigd in de video geven recente berichten ook aan dat het Edgerank algoritme op basis van meerdere factoren handelt. De populariteit van een pagina word door deze factoren bepaald. De populariteit van een pagina en posts bepalen weer in hoeverre de post in diverse tijdlijnen terecht komt bij andere facebook gebruikers.

Factoren populariteit facebookpagina

Wat de factoren precies zijn kunnen we uiteraard alleen maar naar gissen. Wel kunnen we de drie belangrijkste factoren onderscheiden. Likes , shares en comments! Uit verschillende bronnen zijn er berichten dat ook de verhoudingen hierbij een rol spelen. Een post met weinig likes en veel comments kan duiden op een bericht met veel negatieve reacties.

Ook is opgevallen dat een berichten in combinatie met een afbeelding beter scoren. Daarnaast zijn tijdstippen van het plaatsen van berichten ook van belang. De meeste Facebook activiteit vind plaats tussen 8 en 9 ’s ochtends, 12 en 1 uur in de middag en in de avonduren zijn er wat pieken hier en daar.

Tot slot zijn de kleine indicatoren waar we niet direct bij stil staan ook cruciaal voor Edgerank. Denk hierbij aan Facebook gebruikers die je pagina wel hebben geliked, maar vervolgens aangeven dat ze geen updates meer willen ontvangen. Of voorgestelde berichten die worden weggeklikt met een kruisje. Dit zijn erg duidelijke factoren die aangeven dat de inhoud van de berichten niet aanspreekt, of zelfs als vervelend worden beschouwd.

Facebook adverteren

Als zoekmachine marketing bureau willen we wel aangeven dat we middels Facebook adverteren alsnog mooie resultaten kunnen bereiken. Met de informatie die we halen uit zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie kunnen we veel informatie houden om vervolgens heel gericht op Facebook hiermee te adverteren. Facebook remarketing is een erg sterke tool hiervoor. Ook is het zo dat sommige doelstellingen beter met Facebook te behalen zijn dan met SEO / SEA. Zeker als we de kosten vergelijken kan Facebook soms een veel betere oplossing bieden voor de doelstellingen en targets van onze klanten!

facebook likes kopen
likes kopen
likes kopen facebook
kopen likes
facebook likes
koop facebook likes
likes facebook kopen
facebook pagina likes kopen
meer likes op facebook
likeskopen
kopen-likes
gratis facebook likes
likes kopen op facebook
hoe krijg je meer facebook likes
likes kopen facebookpagina
nederlandse facebook likes kopen
facebook likes kopen betrouwbaar
facebook likes kopen gratis
meer likes facebook

Onderzoek en video dankzij : Veritasium


Over de schrijver

Wouter Blom Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More. • Sanye

  Mooi video.. Wel duidelijk dat het likes kopen niet goed is. Voor het begin van pagina opzetten is wel noodzakelijk om sneller aantal nieuwe likers te breiken. Mensen liken niet snel paginas die weinig likes hebben. Ik had maanden geleden 1000 likes gekocht bij http://www.likeskopen.org en was wel effectief voor nieuwe likers die mijn pagina willen liken.

 • Tijm

  Op http://www.4likes.nl heb ik 1000 likes kunnen kopen voor 10 euro. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met de prijs/kwaliteitsverhouding. Het is wel gek dat er zoveel prijsverschillen zijn tussen de aanbieders. Ik kon in principe kiezen tussen 1000 likes voor 50 euro of voor 10 euro.

 • Nitrox

  Ik heb zelf bij meerdere sites likes gekocht om te kijken welke werkte en welke niet. bij vele van de sites had ik dat ik veel likes van nep accounts kreeg en en zelfs bij 2 sites dat ik helemaal geen likes kreeg. Maar bij http://facebookfortuin.nl/ was eigenlijk alles in orde, ik denk 95% waren echte profielen en mensen deelden ook echt berichten en hitte de like button op berichten. super gaaf! het heeft mijn pagina echt een enorme boost gegeven!. dus kijk uit van welke site je je likes koopt! maar zoals je ziet zijn er sites tussen die wel gewoon eerlijk zijn.
  mvg André

 • Gers

  Leuke video! Op dit discussiepunt heb je vaak twee fronten: de ene kant zegt dat het gevaarlijk is en de andere kant dat het totaal geen kwaad kan. Beide partijen hebben gelijk tot op een punt.

  Wanneer je gewoon normale hoeveelheden likes koopt en deze verspreid geleverd krijgt is er helemaal niks aan de hand. Koop je in één keer 200.000 en krijg je ze in een dag geleverd? Ja.. dan wordt het lastig inderdaad.

  Een plek waar ik altijd likes koop is Eenstapvoor.nl: https://eenstapvoor.nl/product/facebook-likes-kopen/ De likes krijg je toegestuurd met 30 per dag, lekker veilig 😀

 • Johans020

  Facebook likes kopen kan onschuldig zijn om een beginnende pagina een duwtje in de rug te geven. Je moet gewoon niet gaan overdrijven en geen 20.000 likes kopen.

  Ikzelf heb als journalist een Facebookpagina opgestart, om mijn pagina een boost te geven heb ik 1000 likes gekocht op https://likeskopen.org Je hebt nu tegenwoordig eenmaal meer succes als je online ‘populair’ bent.

Terug naar boven ↑

Shares