Online Marketing Bureau Stramark team  klein

Google Preview

Google heeft WEER (da’s bijna elke 3 dagen een nieuwe functie gedurende de afgelopen 3 maanden) een nieuwe functie online gezet. Eerst in testmodus en nu dan daadwerkelijk in live modus!

Je krijgt in het overzicht van google een klein vergrootglas naast het zoekresultaat. Vervolgens krijgt de gebruiker als deze over de titletag gaat een preview te zien van de website die hij bijna gaat bezoeken…
google preview

Google preview

Google preview heb ik het maar genoemt, naar de addon die dezelfde functionaliteit had. (in firefox)
hij treedt op als ik ben ingeloged. Dezelfde functionaliteit is ook in de UK en in de VS al geconstateerd. (zie blog op searchenginewatch)

In de resultaten komt er een vergrootglas naast de title tag. Dit geeft aan dat het mogelijk is om een preview te zien van de website. Hierdoor hoef je dus niet weg van de website en kan je gelijk zien waar je op terecht komt.

Gevolgen van google preview: De bouncerate zal al VOORDAT de website wordt aangeklikt optreden. EN de bouncerate op de website zal dus afnemen omdat een bezoeker veel duidelijker heeft wat voor website hij gaat bezoeken.
Ander gevolg is dat het belangrijker wordt om een visueel aantrekkelijke website te hebben die ook op klein formaat (immers de preview wordt op klein formaat getoont) voor de screenshots moet je nog even naar: Google preview

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency