Google Preview

Google heeft WEER (da’s bijna elke 3 dagen een nieuwe functie gedurende de afgelopen 3 maanden) een nieuwe functie online gezet. Eerst in testmodus en nu dan daadwerkelijk in live modus!

Je krijgt in het overzicht van google een klein vergrootglas naast het zoekresultaat. Vervolgens krijgt de gebruiker als deze over de titletag gaat een preview te zien van de website die hij bijna gaat bezoeken…
google preview

Google preview

Google preview heb ik het maar genoemt, naar de addon die dezelfde functionaliteit had. (in firefox)
hij treedt op als ik ben ingeloged. Dezelfde functionaliteit is ook in de UK en in de VS al geconstateerd. (zie blog op searchenginewatch)

In de resultaten komt er een vergrootglas naast de title tag. Dit geeft aan dat het mogelijk is om een preview te zien van de website. Hierdoor hoef je dus niet weg van de website en kan je gelijk zien waar je op terecht komt.

Gevolgen van google preview: De bouncerate zal al VOORDAT de website wordt aangeklikt optreden. EN de bouncerate op de website zal dus afnemen omdat een bezoeker veel duidelijker heeft wat voor website hij gaat bezoeken.
Ander gevolg is dat het belangrijker wordt om een visueel aantrekkelijke website te hebben die ook op klein formaat (immers de preview wordt op klein formaat getoont) voor de screenshots moet je nog even naar: Google preview

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Online marketing gallery

Bekijk de gratis afbeeldingen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Alle whiteboard Fridays

24 interviews >

Create a Review Link

Google Review Link Generator >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Stramark levert verschillende Online Marketing Bureau diensten:

Lees meer over waar we goed in zijn:
Online Marketing
Zoekmachine Marketing
Zoekmachine Adverteren
Zoekmachine Optimalisatie
Hoog in Google
Seo Copywriting
Linkbuilding
Content Marketing
Social Media Marketing
Remarketing
Wat is SEO?
SEO Bureau
Google Ads uitbesteden
Gratis Google Ads Scan

Call Now Button