SEO Tools: 5 Gratis Tools voor de beste SEO Resultaten

seo tools

Iedereen kent de veel gebruikte SEO Tools als de Zoekwoordplanner van Google, SEO Frog, Google Search Console en Open Site Explorer van Moz. Maar daar red je het niet mee als SEO. Daarnaast passeert er een verscheidenheid aan SEO Tools jaarlijks de revue en blijft er maar een klein deel, als gereedschap aan de muur, in je bladwijzerbalk hangen. Zo ook bij mij. Hieronder volgt een persoonlijk rijtje van vijf favoriete gratis SEO Tools die ik regelmatig gebruik.

Heb jij een persoonlijke favoriet die niet in dit rijtje staat? Deel hem dan onderaan in de discussie!

SEO Tools # 5: Synoniemen.net

SEO Tool synoniemen.net

Misschien wel de meest onverwacht SEO Tool in dit rijtje: Synomienen.net. Alleen van toepassing als het gaat om optimalisatie in het Nederlands maar wel bijzonder handig. Met Synoniemen.net (de naam zegt het al) kan je heel gemakkelijk synoniemen van woorden opzoeken. Kortom, als je het even niet meer weet en je bent bijvoorbeeld op zoek naar een synoniem voor het woord “optimaliseren” dan heb je deze hier zo gevonden.

SEO Tools # 4: Siteliner

SEO Tool Siteliner

Unieke content is waar het allemaal om gaat. Te veel dubbele content kan voor verwarring zorgen bij de zoekmachines en dat hebben de heren van Copyscape goed begrepen. Waar Copyscape het web afspeurt naar duplicate content, is Siteliner bedoeld om intern de hoeveelheid duplicate content te checken. Deze tool geeft in een mooi overzicht weer waar je (te veel) boilerplate content hebt gebruikt en waar zich gebroken links bevinden op je website.

SEO Tools # 3: Bulk Domain Authority Checker

Bulk Domain Checker

Number of Backlinks, PageRank, Page Authority, Domain Authority, MozRank allemaal onderdelen die je als SEO regelmatig checkt. Maar wat nu als je dit in bulk wilt doen? De Bulk Domain Authority Checker van Guest Postings biedt uitkomst. Je kan hier, met een beetje geduld, tot wel 1000 domeinen tegelijk checken op Page Authority, Domain Authority en MozRank! De pagina stelt je zelfs in staat dit overzicht te downloaden in een prachtige Excel bestand. Superhandig!

SEO Tools # 2: Fat Rank

Fat Rank

Geen zin om dure SEO tools aan te schaffen om de positie van jouw website op een bepaald keyword te checken? Dan biedt Fat Rank van Fatjoe.co uitkomst! Met deze Chrome plugin kan je gratis en voor niets op iedere willekeurig moment van de dag jouw posities checken in een land naar keuze. Makkelijk te installeren, zeer gebruiksvriendelijk en uit eigen ervaring kan ik zeggen: vrij accuraat, een aanrader!

SEO Tools # 1: CharCounter

charcounter

Last but not least en de favoriet van ondergetekende: Charcounter. Of het nu gaat om 55 tekens in de title tag, 155 tekens in de meta-omschrijving of een artikel van minimaal 400 woorden lang. Charcounter is dé tool die in je bookmarks hoort te zitten. Eenvoudig, clean, geen reclame en het doet precies wat het van je vraagt: karakters en woorden tellen.

Over de schrijver: Oscar Simons

1983 | 020 | Stramark | Consultant | SEO | Analytics | Wordpress | Magento| Webdesign | Online marketing | Zoekmachine Optimalisatie |

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Online marketing gallery

Bekijk de gratis afbeeldingen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Alle whiteboard Fridays

24 interviews >

Stramark levert verschillende Online Marketing Bureau diensten.

Lees meer over waar we goed in zijn:
Zoekmachine Marketing
Zoekmachine Adverteren
Zoekmachine Optimalisatie
Hoog in Google
Seo Copywriting
Linkbuilding
Content Marketing
Social Media Marketing
Remarketing

Wat is SEO?
SEO Bureau
Search Engine Advertising
Search Engine Marketing
Google Ads
Google Ads uitbesteden
Gratis Google Ads Scan

Call Now Button