Online Marketing Bureau Stramark team  klein

Ondernemer interview Marcel de Groot

Marcel de Groot

Achter iedere ondernemer zit verhaal. Waarom is hij ondernemer geworden? Welke achtergrond heeft hij? Om een beeld te krijgen van de wereld van een ondernemer gaat Stramark ondernemers interviewen over hun onderneming en online uitdagingen. De eerste keer praten we met Marcel de Groot, eigenaar van kantoorruimte zoekmachine Flexas.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond?

Marcel de Groot, 31 jaar en woon in Amsterdam. Tijdens mijn studie Small Business ben ik als studieproject het bedrijf Woningenbekijken.nl begonnen, waarbij wij met behulp van geautomatiseerde software, data importeerden van te koop staande woningen en dit implementeerden op onze website.

Na dit een tijd gedaan te hebben, ben ik in de kantorenmarkt begonnen bij het beleggingsfonds Uni-Invest. Destijds (2009) één van de grootste kantoren vastgoedfondsen. Ik was hier verantwoordelijk voor het generen van verhuurkansen voor leegstaande kantoorruimtes.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Dat is geen bewuste keuze geweest. Ik ben altijd al zelfstandig bezig geweest en heb nooit zo die bewuste keuze gemaakt. Ik had een idee, zag de markt veranderen en het leek mij leuk om hier iets mee te gaan doen.

Hoe ziet jouw dag als ondernemer eruit? Wat doe je?

Ik start de dag het liefst op kantoor, en begin uiteraard met een kop koffie en het doornemen van mijn takenlijst. Vervolgens analyseer ik de bezoekersaantallen en aanvragen van vorige dag op Flexas.nl en bekijk ik de laatst binnengekomen social media berichten. Elke dag is natuurlijk verschillend, dus ik kan er hier ook geen standaard gedetailleerd antwoord op geven.

Gedurende de dag zit ik voornamelijk achter mijn computer of in afspraken. Vanachter mijn bureau behandel ik alledaagse activiteiten zoals mailen, bellen en op de hoogte blijven van zowel de kantorenmarkt als online ontwikkelingen. Ik breng mijn dag het liefst door op kantoor, dit is dan ook mijn favoriete plek om te werken of mensen te ontmoeten.

Wat doet jouw onderneming en wat maakt het uniek?

“Autonoom starten en groeien is essentieel voor een gezond businessmodel.”

Flexas.nl is een online platform voor kantoorruimtes en wij brengen de huurder direct in contact met de verhuurder. Op basis van de wensen en eisen van de klanten, selecteert één van onze specialisten een aantal kantoren die de klant kan gaan bezichtigen. De bezichtigingen doet de klant direct met de verhuurder, wij zijn daar niet bij aanwezig. Dit maakt het ook direct uniek. Normaal gesproken deed je dit met een makelaar. Daarnaast is de combinatie van een goede vergelijkingswebsite, het specialisme dat wij in huis hebben met betrekking tot kantoorruimtes en onze persoonlijke aanpak iets wat ons uniek maakt.

Wat is de belangrijkste overwinning van jouw onderneming online? Waarom was dat zo belangrijk?

Onze ratings op Feedbackcompany. Sinds vorige maand zijn er meer dan 200 bedrijven die ons (zeer) positief beoordeeld hebben en daar zijn wij ontzettend trots op!

Welke tip wil je beginnende ondernemers geven?

Niet denken, maar doen. Zorg voor een goed businessplan en dan vooral het financiële gedeelte. Zorg dat je niet afhankelijk bent van investeerders of banken. Autonoom starten en groeien is essentieel voor een gezond businessmodel.

Wil je meer te weten komen over Marcel de Groot? Je vind hem online.
website facebook LinkedIn twitter Googleplus

Over de schrijver: Kevin Brinkman

is Google AdWords Certified SEA consultant bij Stramark. Interesses: AdWords | Linkbuilding | Code | Social remarketing | Google shopping.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Marketing Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Social Media Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen

Volg je ons al?

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Site in English

Digital Marketing Agency
Google Ads Marketing Agency
Search Engine Optimization Agency