Local 3 pack Google & CTR

local 3 pack van google (map)

Vorige maand heeft Google in een groter aantal zoekresultaten de local 3 pack geïmplementeerd. Voor veel business die in de top 5 stonden betekende dit visueel gezien een duidelijke achteruitgang. Immers, de normale zoekresultaten worden duidelijk naar beneden gedrukt en staan minder onder de aandacht.

Google heeft voor veel meer keywords besloten om de Local 3 Pack te gebruiken. Vroeger was het voornamelijk voor bakkers en schoenmakers. Later was dit ook voor webdesign bedrijven het geval. Tegenwoordig komt het bij heel veel resultaten voor. Niet altijd is de locale intent gelijk duidelijk. Bij het keywords “Zoekmachine Marketing” is het tegenwoordig ook het geval.

Local 3 Pack Google

In de zoekresultaten zie je zeer duidelijk de landkaart met drie resultaten:
Local 3 pack in google

 

Verwachting Local 3 Pack in Google:

De verwachting zou zijn dat het aantal mensen wat er op klikt heel hoog zou zijn. Op https://business.google.com kan je kijken hoeveel impressies je krijgt en hoeveel clicks en andere interacties.

Dit valt vies tegen:

Stramark staat vaak bovenaan. Met een duidelijke boodschap en de review sterretjes en toch komen er bijna geen clicks uit: Zie de volgende resultaten.

Local 3 Pack Google resultaten

Dus: Als jij je druk maakt over de Local 3 Pack in Google, adem rustig in, ga naar business.google.com en kijk zelf wat jouw resultaten zijn voordat je in paniek raakt.

Laat me weten wat in jouw ervaringen zijn!

 

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing gallery

Bekijk de gratis afbeeldingen >

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Alle whiteboard Fridays

24 interviews >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Stramark levert verschillende Online Marketing Bureau diensten. Wilt u hoog in Google? Naast zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie leveren wij:

SEO Copywriting
Linkbuilding
Zoekmachine Adverteren
Google Ads Certified Partner
Google Adwords Workshop
Search Engine Marketing Agency

Call Now Button