Zoekmachine Marketing Google Shopping

Geschreven op 05 Jun , 2013 | Door Martin Post Uiterweer

1

Google Shopping instellen? Heeft u een webshop met veel artikelen en wil je adverteren met Google Shopping? Vanaf 11 juni 2013 heeft u dan naast een Google Merchant account ook een Google AdWords account nodig. De gratis Google Shopping Feed wordt namelijk na 11 juni 2013 niet meer in de gratis Google Shopping zoekresultaten getoond.
De overgang naar het commerciële model van Google Merchant centre wordt voor 11 juni voltooid in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Italië, Spanje, Brazilië, Australië, Zwitserland en Tsjechië.

Zorg voor een Google Shopping Account.

Meld je aan met je Google account bij het Google Shopping.

Zorg voor een werkende Google Shopping Feed

Dit is het meest tijdrovende werk van alles! Zorg voor een werkende Google Shopping Feed aan.

Volg de specificaties voor de Google Shopping feed op anders werkt deze niet of geeft de feed foutmeldinge. Instrueer uw webshop bouwer! Laat hem de instructies van Google doorlezen en implementeren. Het zal vaak wat pogingen kosten om de feed goedgekeurd te krijgen.

Een Product Listing campagne aanmaken in Google AdWords.

In Google AdWords moet u een Product Listing Ad campagne aanmaken. Dit is een speciale campagne die gekoppeld moet worden aan de Google Shopping account.

Zodra de koppeling met Google Shopping is ingeregeld wordt de Shopping Feed doorgestuurd naar je Google AdWords account.

Voeg relevante zoekwoorden toe waar u uw producten op de gevonden wilt hebben. Uiteraard kan Stramark u daarbij helpen!

Krijgt u de status afgekeurd maar is uw feed verder foutloos? U kan de Shopping feed opnieuw indienen bij Google. Contact met Google Shopping. Zorg wel dat je alles hebt nagelopen en dat de feed correct is na validatie in het Google Shopping.


Over de schrijver

Martin Post Uiterweer Zoekmachine Marketing en Zoekmachine Optimalisatie Bureau | Hoog in Google! | SEO, SEA, SEM, Google Adwords Advertising & Analytics Professional  • Wellicht is het ook interessant om de voordelen van Google Shopping te vermelden. Zo worden de producten ook rechtstreeks in Google getoond. Adverteer je als webwinkel al met adwords? Dan is Google Shopping echt een must!

Terug naar boven ↑

Shares