Online Marketing Bureau Stramark team klein

Cursus Google Analytics – Training voor bedrijven op maat

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

 • Voer een nummer in van 22 tot 22.
  Het antwoord als getal invullen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google Analytics is een onmisbare tool voor bedrijven om het verkeer te analyseren wat op de website komt. Een goede cursus Google Analytics op maat is dan ook essentieel voor marketing medewerkers en managers. Tegenwoordig is in Google Analytics enorm veel data beschikbaar. Ook zijn er vele toepassingen voor onderzoeksmogelijkheden met deze data.

Een Google Analytics cursus op maat is bij ons zeer effectief gebleken omdat we daadwerkelijk met jouw data aan de slag gaan. Heb je nog geen account? Google Analytics instellen, inrichten en leren hoe je de juiste data kan analyseren en gebruiken kan ook. Onze Google Analytics workshops zijn altijd persoonlijk en op maat.

Cursus Google Analytics bij Stramark

Het gebruik van Google Analytics is bij Stramark een dagelijkse gang van zaken. Wij zijn letterlijk van alle markten thuis! We gebruiken Google Analytics als tool om onze marketing activiteiten te meten en af te stemmen aan de hand van data. Dit doen we voor B2C EN B2B bedrijven in de meest uiteenlopende branches. De kans is dus vrij groot dat we al bekend zijn met de toepasbare data uit het account van jouw bedrijf. De effectiviteit van onze Google Analytics training is dus vele malen hoger dan een algemene basis cursus Analytics die vaak klassikaal wordt gegeven.

Wij besteden gemiddeld 1,5 uur aan de voorbereiding van de workshop. We kijken o.a. naar het huidige dashboard in de Google Analytics account van onze klanten en bestuderen goed de website. Belangrijker is dat we goed inventariseren wat het kennisniveau is op gebied van Analytics.  Daarnaast word ook de kennis op gebied van Adwords, Google Tag manager en SEO kort doorgenomen.

Het is namelijk essentieel dat de Analytics training zoveel mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf. Want wat is nu waardevolle data uit Google Analytics voor jou? En hoe kan deze data worden toegepast met oog op Adwords, SEO en overige marketing / sales strategieën? Op basis hiervan geven wij de training / cursus Analytics.

cursus Google Analytics

Google Analytics Ecommerce

Naast de klanten die websites hebben waar het doel is om leads en offerteaanvragen mee te genereren zijn er ook webshops. Hier is het doel om producten te verkopen, en het liefst zoveel mogelijk! De training Google Analytics op Ecommerce websites gaat iets dieper dan de normale cursus Analytics. Er is in de regel veel meer data te analyseren omdat je vaak met honderden verschillende producten in diverse categorieën werkt.

Ook is het inregelen van conversies wat ingewikkelder dan enkel een conversie op een contactformulier meten. Het is bijvoorbeeld waardevol om te weten welke producten met de meeste marges het best converteren. Of in welke stap van het afrekenproces wordt er gemiddeld het meeste afgehaakt? Een dashboard inregelen in analytics voor E-commerce neemt dus aardig wat tijd in beslag. Wij verzorgen graag een cursus analytics op maat voor jouw ecommerce website.

Google Analytics instellen voor verschillende platformen

Stramark is een zoekmachine marketing bureau met een breed scala aan klanten. Zodoende hebben we praktisch met alle platformen waarmee je websites of webshops bouwt gewerkt. Wij verzorgen voornamelijk Google Analytics training voor o.a de volgende platformen:

 • WordPress (Woocommerce)
 • Magento
 • Open Cart
 • Joomla
 • Drupal
 • Prestashop
 • SEO Shop
 • Eigen of custom CMS

Om Google Analytics goed in te stellen heeft elk CMS systeem weer een andere manier. In de regel gebruiken we tegenwoordig vaak Google Tag Manager om de Google Analytics Tag in de code van de website te plaatsen. Tijdens de intake zal ook door onze analytics trainer worden gevraagd naar de huidige manier hoe de analytics tag in de website staat.

Google Analytics training voor SEO

Bij SEO (zoekmachineoptimalisatie) is de data uit Analytics extreem waardevol. Een training Google Analytics wordt door ons ook vaak gegeven aan junior en medior seo marketeers. Door onze kennis en expertise op SEO vlak weten wij de tools die Google beschikbaar heeft handig te combineren. Zo gebruiken wij de data uit Google Analytics, Google Search Console en Google Adwords altijd voor onze zoekwoordonderzoeken.

Op basis van deze data rollen wij een SEO-strategie uit voor onze klanten. De cursus Google Analytics kan dus ook in zijn geheel worden afgestemd op SEO marketeers die op een juiste manier de data uit analytics willen gebruiken. Je kan de data namelijk heel goed gebruiken of bepaalde strategieën wel of niet werken.

Meer informatie of een Cursus Google Analytics inplannen bij Stramark?
Neem contact met ons op!

Relevante keywords:

google analytics cursus
google analytics training
cursus google analytics
google analytics instellen
training google analytics
google analytics ecommerce
dashboard google analytics
analytics training
google analytics gebruiken
cursus analytics
analytics cursus
analytics ecommerce
analytics instellen
google analytics dashboards
e commerce google analytics
opleiding google analytics
google analytics koppelen aan website