Advanced SEO Quiz antwoorden

 1. 1. Vraag

  Hoeveel links mogen er maximaal op een pagina staan voordat Google een website of pagina een penalty geeft?

  Correct
  In 2009 had Google´s Matt Cutts in indruk gewekt dat een pagina minder dan 100 links zou moeten hebben. In 2013 heeft hij echter gezegd dat er mensen zich niet moeten limiteren tot 100 links per pagina. Het mogen er meer zijn, zolang het maar niet spammy is.
 2. 2. Vraag

  Welke robots.txt code kan gebruikt worden om de Googlebot toegang tot de hele website te blokkeren?

  Correct
  Bekijk de verschillende opdrachten die gegeven kunnen worden.
 3. 3. Vraag

  Is HTTPS bij Google een ranking factor?

  Correct
  Op dit moment is HTTPS een kleine ranking factor, maar dit zou in de toekomst een grotere rol kunnen spelen.
 4. 4. Vraag

  Wat is linkbait?

  Correct
  Bij linkbaiting wordt waardevolle content gecreëerd die op natuurlijke wijze links aantrekt. Dit wordt ook wel link earning genoemd. Link bating is ook goed voor het versterken van je merk.
 5. 5. Vraag

  Stel je website is geraakt door het Penguin algoritme van Google. Je denkt dat voldoende verbetering hebt doorgevoerd en wilt weer herstellen. Wat moet je dan doen?

  Correct
  Penguin is een algoritme, daarom heeft het geen zin om een verzoek tot heroverweging te sturen naar Google. Als je geraakt bent door Penguin, zorg dat je geen spammy links meer hebt en wacht tot de volgende Penguin update of data refresh. Pas dan zul je zien of je voldoende gedaan hebt.Er zijn SEO die geloven dat je ook geraakt kan en kan herstellen op dagen dat het algoritmeniet aan het updaten is.

 6. 6. Vraag

  Je maakt een nieuwe blog. Op welke manier profiteert de blog het meest van de kracht van de rest van de website qua rankings?

  Correct
  Uit onderzoek van onder andere Moz en IWantMyName is gebleken dat een blog in de subdomein niet altijd de kracht van het domein ontvangt. Daarom is het verstandig om de blog in een subfolder te doen, zoals http://www.stramark.nl/blog/
 7. 7. Vraag

  Hoe kan de laadtijd van pagina’s verkort wordt?

  Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

  Correct
  Ook als een afbeelding met code verkleind, wordt de afbeelding in zijn originele grootte geladen. Het is daarom beter om de afbeelding te verkleinen met bijvoorbeeld Photoshop ofPicMonkey.Wanneer Javascript en Stylesheets in de HTML code van de pagina staat, dan moet dit iedere keer geladen worden. Het is beter om dit in een extern bestand te doen, omdat de browser het bestand dan als cache kan opslaan.

 8. 8. Vraag

  Wat heeft Google gezegd over uitgaande links als onderdeel van het Penguin algoritme?

  Correct
  Als een website uitgaande links heeft naar spammy websites, dan raad Google aan deze links op te ruimen. Het is echter geen onderdeel van het Penguin algoritme.
 9. 9. Vraag

  Waar moet de Rel=canonical tag geplaatst worden?

  Correct
  De Rel=canonical tag moet in de <head> geplaatst worden. Als hij in de <body> of <footer> staat, dan negeert Google hem.
 10. 10. Vraag

  Wat zijn de voordelen van schema.org?

  Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

  Correct
  De schema.org markups hebben op dit moment geen directe invloed op de rankings van een website, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen volgens John Mueller. Het kan echter wel gebruikt worden om Google meer informatie te geven over de content. Doordat Google de content beter begrijpt kan de pagina stijgen in de rankings. De CTR kan stijgen als gevolg van de snippet in de SERPs, aldus Matt Cutts.Bij AdWords campagnes die op het Engelse getarget zijn kan Google data van de website halen en die bij de advertentie tonen.

 11. 11. Vraag

  Waarom kan het verstandig zijn om opmerkingen te plaatsen in het disavow bestand als je Google’s disavow tool gebruikt?

  Correct
  De opmerkingen zijn vooral handig voor de gebruiker om overzicht te houden van wat er allemaal gedaan is. Google kijkt zelf niet naar deze opmerkingen zegt John Mueller.
 12. 12. Vraag

  Wat is het belangrijkste aspect waar een door Google’s Penguin algoritme geraakte website op moet richten om te herstellen?

  Correct
  Het Penguin algoritme van Google is vooral gericht op spammy links.
 13. 13. Vraag

  Kijk naar de code hieronder en sleep de juiste elementen naar elkaar.

  Wij zijn een <a title="Stramark" href="https://www.stramark.nl" target="_blank">zoekmachine marketing</a> bureau. <a title="Zoekmachine marketing" href="https://www.stramark.nl/zoekmachine-marketing"><img src="https://cdn.stramark.nl/wp-content/uploads/Stramark-logo.jpg.webp" alt="Stramark zoeken" />
  Sorteer elementen
  • Landingspagina tekstlink
   • www.stramark.nl
  • Titel van tekstlink
   • Stramark
  • Landingspagina afbeeldinglink
   • www.stramark.nl/zoekmachine-marketing
  • Anchor tekst van tekstlink
   • Zoekmachine marketing
  • Alt tekst
   • Stramark zoeken
  Correct
  De code ziet er zo uit:Wij zijn een zoekmachine marketing bureau. Stramark zoeken

 14. 14. Vraag

  Een website wordt verplaatst naar een andere IP server, de content, structuur, etc. blijven hetzelfde. Kan dit de rankings van een website beïnvloeden?

  Correct
  Het verplaatsen van een website naar een ander server IP kan de rankings positief en negatief beïnvloeden. Als de nieuwe server ervoor zorgt dat de website sneller geladen wordt kan dat de rankings verbeteren. De rankings kunnen negatief beïnvloeden worden als de nieuwe server bekend staat als spam server of als de website dan trager laad. Met deMajestic Neighbourhood Checker kun je zien welke websites op dezelfde server draaien als je eigen website.
 15. 15. Vraag

  Is het nodig om Nofollow links toe te voegen aan je disavow bestand?

  Correct
  Wanneer je een link disavow met Google’s tool, dan geef je in feite aan dat Google de link als een Nofollow link moet behandelen. Het heeft volgens John Mueller daarom geen zin om Nofollow links af te wijzen.
 16. 16. Vraag

  Moeten websites die geraakt zijn door Penguin ook naar de interne links kijken?

  Correct
  Penguin is met name gericht op externe links, maar als het algoritme ziet dat er sprake is van keyword stuffing bij de interne links dan kan negatief zijn voor de rankings
 17. 17. Vraag

  Wat is Google’s advies voor inkomende footer links?

  Correct
  Volgens John Mueller kunnen footer links prima dofollow zijn als het om natuurlijke links gaat. In mei 2014 werd gezegd dat footer links met het merk of URL als anchor tekst geen probleem zou moeten zijn.
 18. 18. Vraag

  Geven de links in YouTube waarde door?

  Correct
  De links van YouTube zijn Nofollow en geven daarom geen link juice door. Nofollow links zijn echter niet nutteloos voor SEO.
 19. 19. Vraag

  Hebben Facebook en Twitter signalen (zoals likes en volgers) volgens Google direct invloed op de rankings van een website?

  Correct
  Facebook en Twitter signalen hebben geen directe invloed op de rankings, aldus Matt Cutts.
 20. 20. Vraag

  Wat is geen manier om te voorkomen dat een individuele pagina geïndexeerd wordt door Google?

  Correct
  Wanneer de meta tag <meta name=”googlebot” content=”noindex”> in de Header van het thema wordt geplaatst, zorgt dat er voor dat alle pagina’s die het thema gebruiken niet geïndexeerd worden. Het plaatsen van de tag in de Header van een individuele pagina is wel een manier op te voorkomen dat een enkele pagina in de zoekresultaten komt.
 21. 21. Vraag

  Google heeft verschillende algoritmes. Bij welke algoritmes zijn Nofollow links volgens Google een factor?

  Correct
  Google’s John Mueller heeft tijdens een Webmasters Hangout bekend gemaakt dat Google in geen elk algoritme Nofollow links gebruikt.
 22. 22. Vraag

  Welke uitspraken over 301 redirect en 302 redirects zijn juist?

  Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

  Correct
  De 301 redirect is voor pagina’s die permanent zijn verplaatst en 302 voor pagina’s die tijdelijk zijn verplaatst. En ander groot verschil is de waarde die ze doorgegeven. Een 301 redirect geeft 90-99% van de waarde door. Bij 302 redirects is dit niets.
 23. 23. Vraag

  Wat is het verschil tussen een XML sitemap en een HTML sitemap?

  Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

  Correct
  Iedere website zou zowel een HTML als een XML sitemap moeten hebben. De XML sitemap is vooral voor de zoekmachines om alle pagina’s te crawlen. De HTML sitemap is voor de menselijke gebruikers, maar kan ook gebruikt worden om de autoriteit te verspreiden over de website.Een HTML sitemap kan een onbeperkt aantal links bevatten. Er is echter wel een limiet aan het aantal links die Google accepteert in een XML sitemap, maar dit limiet zal je waarschijnlijk nooit bereiken. Google accepteert maximaal 500 sitemapindexbestanden. Ieder sitemapindexbestand kan 50.000 sitemaps bevatten. Iedere sitemap kan weer maximaal 50.000 URLs bevatten en mag ongecomprimeerd niet groter zijn dan 50 MB. Dit komt neer op maximaal 500 x 50.000 x 50.000 = 1250 miljard URLs

 24. 24. Vraag

  Hoeveel verschillende soorten Google bots zijn er?

  Correct
  In totaal heeft Google 9 crawlers met de robots.txt geblokkeerd kunnen worden:

  • Googlebot (search)
  • Googlebot News
  • Googlebot Images
  • Googlebot Video
  • Google Mobile
  • Google Smartphone
  • Google Mobile AdSense
  • Google AdSense
  • Google AdsBot
 25. 25. Vraag

  Wat kun je niet doen met een .htaccess bestand?

  Correct
  Het is niet mogelijk om data in het .htaccess bestand te importeren vanuit een extern bestand. Lees de .htaccess-Guide meer informatie over de mogelijkheden van een .htaccess bestand.