Wat is SEO content optimalisatie?

Met content wordt de inhoud van de website bedoeld, de boodschap, de teksten over de relevante onderwerpen. Goede content bevat de juiste woorden op de juiste manier.
Deze woorden zijn belangrijk voor 2 redenen:

  1. De bezoeker. De bezoeker is op zoek naar iets. Iets specifieks. Om te zorgen dat de bezoeker daadwerkelijk de pagina leest en mogelijk zelfs wat koopt of contact opneemt is het essentieel om aan te sluiten bij die bezoeker. Dus als hij gezocht heeft op “wat is content optimalisatie” moet je als website die informatie daadwerkelijk bieden. Het liefst in een kopje zodat de bezoeker gelijk kan zien dat de pagina daadwerkelijk gaat over hetgeen wat hij zoekt. Dit effect mag niet onderschat worden. Uit ervaringen in Google Adwords blijkt dat het het woord niet 1 op 1 terugkomt in een advertentie dat de bezoeker zeer snel op een ander resultaat klikt. Op een content pagina is dit niet anders.
  2. Google. Google heeft de grootste moeite om te analyzeren waar een tekst over gaat. De enige manier die Google heeft is afgaan op wat er geschreven wordt. De mens is in staat om heel veel verbanden te leggen en daaruit heel veel op te maken. Google is daar niet toe in staat. Daarom is het vaak nodig om content te optimaliseren voor Google. Dit betekent meestal dat specifieke woorden ofwel Keywords moeten worden toegevoegd aan de pagina. Dit noemen we SEO content optimalisatie. Samen met nog een groot aantal andere factoren leidt deze SEO content optimalisatie tot hogere posities op relevante keywords.

De meeste bedrijven hebben geen SEO content marketing bureau nodig, een SEO copywriter met oog voor conversie is genoeg.

 

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

 

 

Lees meer over Online Marketing

Call Now Button