Online Marketing Bureau Stramark team  klein

Wat is linkbuilding?

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

  • Voer een nummer in van 22 tot 22.
    Het antwoord als getal invullen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linkbuilding is het zorgen van zoveel mogelijk ( kwalitatieve ) links op andere website die naar jouw website verwijzen. Dit kan rechtstreeks naar het hoofddomein zijn, of een direct link naar een subpagina binnen jouw website. Het doel van linkbuilding dient de SEO (  zoekmachine optimalisatie ) van een website. Door veel en vooral relevante links naar jouw website te verzamelen rondom de onderwerpen die terugkomen op je website zal Google de pagina’s hoger ranken.

Wat is linkbuilding en hoe belangrijk is linkbuilding?

Uiteindelijk is linkbuilding key om de allerhoogste posities in Google te behalen. Als we kijken naar SEO en de vele verschillende guidelines van Google waar rekening mee gehouden dient te worden maak je met linkbuilding uiteindelijk het onderscheid. Ondanks dat SEO een zeer complex en voor veranderlijk proces is komt het vaak genoeg voor dat 2 concurrenten die strijden om de topposities met linkbuilding toch winnen. Het kan namelijk zo zijn dat ze alle andere SEO factoren bijna net zo goed op orde hebben als de concurrent. Als Google dan een keuze moet maken zien we toch vaak dat de website met de meeste kwalitatieve links wint. Het principe “de meeste stemmen gelden” komt hier toch duidelijk naar voren.

Hoe krijg ik dan deze waardevolle en relevante links?

In deze zijn er meerdere wegen naar Rome. Ondanks dat het kopen van links niet door Google gewaardeerd word, en zelfs bestraft met een penalty gebeurd het nog steeds. Zeker verkapte vormen van het kopen van links komen naar inschatting nog steeds vaak voor. Zeker bij de grote corporate bedrijven word er gespeculeerd dat er links via A B C constructies worden uitgewisseld. Een bank verwijst naar een verzekeraar zonder teruglink. En de verzekeraar verwijst weer door naar een partij die vermogensbeheer aanbied ( die toevallig verkapt onderdeel is van de bank ) Als dit op een natuurlijke manier gebeurd is er voor Google haast geen mogelijkheid dit tegen te gaan. Het principe van linkbuilding kan dus bestaan op basis van dienst en wederdienst. De manier van linkbuilding hoe deze daadwerkelijk bedoeld is door Google werkt anders. Ze gaan ervan uit dat indien de content waardevol is voor de bezoeker het een logisch gevolg is dat naar deze content verwezen word.

Als je bijvoorbeeld een stuk zou schrijven over beleggingen, en wat jouw verwachting is voor de stijging of daling van een bepaald aandeel kan dit als erg waardevol gekenmerkt worden. Zeker als deze verwachting achteraf waar blijkt te zijn. Als je dan vaker dergelijke verwachtingen uitspreekt gaan mensen hier vanzelf waarde aan hechten en vervolgens jouw content delen met derden. Dit kan op social media, per email of andere communicatie platformen. Dit is goed voor bezoekers van je website, maar het draagt niet direct bij een een beter linkprofiel. Het allerbeste is als diverse websites jouw directe link van je website op zijn website plaatst. Hoe hoger de autoriteit van een website, des te meer kracht de link naar jouw site vertegenwoordigd. Een link vanuit nu.nl heeft veel meer kracht dan de website van de lokale schaakclub.

Kortom, wat is linkbuilding? Het is een delicaat proces waar je niet de volledige controle over hebt zoals dit in andere aspecten van SEO meer het geval is. Het schrijven van unieke content, en deze bij de juiste mensen en kanalen indienen is vrijwel de enige weg naar succes!

 

linkbuilding

 

Benieuwd hoe linkbuilding jouw posities kunnen verbeteren?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies