Online Marketing Bureau Stramark team  klein

Growth Marketing Agency Amsterdam

Ik wil online groeien!

Stuur ons een bericht en laat weten welke resultaat je wil bereiken. We denken vrijblijvend met je mee!

Vrijblijvend advies

Vul hieronder je gegevens in en ontvang binnen één werkdag advies

  • Voer een nummer in van 22 tot 22.
    Het antwoord als getal invullen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Growth Hacking/Growth Marketing?

Growth Hacking is een nieuwe vorm van marketing waarbij de main goal de groei van het bedrijf is. Je zou dus ook van Growth Marketing kunnen spreken. Het is een proces van korte experimenten binnen de verschillende Marketing kanalen. Er komen zelden uitgebreide data analyses bij kijken. Hoewel snelle groei de focus is, draait het bij Growth Hacking wel om “houdbare groei”. Nieuwe klanten bereiken is slechts een deel van je goal; retention is even belangrijk, zo niet belangrijker. Daarmee gaat het dus niet alleen om lead generatie maar wordt er ook gekeken naar de optimalisatie van het gehele klant acquisitie proces. Kort gezegd is Growth Hacking waardevolle data uit je online product analyseren, daarmee testen, vervolgens optimaliseren en implementeren om zo duurzame groei van je business te realiseren.

Wat is Growth Marketing?

De tools die je leert om Growth hacking te doen richt zich erg op Marketing. De tools en mindset van de Online Marketing Growth Hacker richt zich specifiek op Online marketing. Dus de Growth Hacking experimenten rondom Google Ads, SEO, Content, Linkbuilding krijgen extra aandacht

Wat is een Growth Hacker?

Van alle skills moet een Growth Hacker in ieder geval één skill hebben en dat is de Growth Hacker mindset. Deze mindset is buiten de gebaande paden van de Marketing durven treden, je kunnen verplaatsen in je klant én durven te proberen. Een allround Growth Hacker is idealiter technisch, creatief en analytisch. Maar veel realistischer is het om deze brede skill set over een team te verdelen met aan het hoofd een Head of Growth.

wat is growth hacking

Onze Growth Marketing technieken

  • Search Engine Optimization (SEO)
  • Search Engine Advertising (SEA)
  • Social Media Marketing
  • Linkbuilding
  • Conversie Optimalisatie

Hierbij passen we bijvoorbeeld A/B testen toe, user experience research, lead magnet brainstorms, WOW-moment analyses, website analytics en 5 second testen die vervolgens weer kunnen resulteren in persuasion technieken, symmetric messaging, drip notifications, intent on exit popups, engineered marketing en ga zo maar door.

SEO en Growth Marketing

Search Engine Optimization (SEO) is het verbeteren van de posities in Google op relevante zoekwoorden om zo hoog mogelijk te komen in de zoekresultaten. SEO wordt gebruikt om de klanten te bereiken waarbij al een latente behoefte aan het product of de dienst aanwezig is. De klant weet al wat er “mis” is en dat hij een behoefte heeft. Soms weet hij al wat die behoefte is maar soms ook niet. Hier probeer je met SEO op in te spelen door in het gehele zoektraject aanwezig te zijn, van de oriënterende fase tot de beslissende fase. Door data en behoeften te analyseren kan je als Growth Marketeer op slimme wijze met SEO groei realiseren.

SEA en Growth Marketing

Search Engine Advertising is met AdWords adverteren boven de zoekresultaten in Google. Het doel is dat je op het juiste moment met de juiste zoekwoorden aanwezig bent. Je kunt zorgen dat een advertentie alleen getoond wordt wanneer mensen een zoekopdracht doen die relevant is voor jouw website. Een van de eerste stappen die je als Growth Marketeer toepast op AdWords is top of the funnel optimalisatie door bijvoorbeeld symmetric messaging toe te passen. Dat wil zeggen dat je zorgt dat advertentie en landingspagina naadloos op elkaar aansluiten.

Social Media Marketing en Growth Marketing

Binnen Social Media Marketing zijn er allerlei platformen waarop je je kan richten. Vervolgens kan je voor een organisch traject kiezen of voor Social Advertising of natuurlijk de combinatie. Met Social Media Marketing kan je gemakkelijker inspelen op bepaalde interesses en doelgroepen. Ook is inspelen op actualiteit veel gemakkelijker doordat het effect van Social Media instant is. Door Growth Hacking toe te passen op je Social Media Marketing kan je zorgen dat bijvoorbeeld je Facebook fanbase sneller groeit of je volgers op Instagram toenemen.

Linkbuilding en Growth Marketing

Linkbuilding is het verkrijgen van externe links naar jouw website toe om zo de autoriteit van je website te verhogen. Door een linkbuilding plan te maken dat bestaat uit jouw relevante keywords, je target pagina’s en geschikte externe websites, kan je langzaam steeds meer links krijgen. Wil je velen malen sneller links genereren? Meer investeren en creatiever te werk gaan is dan noodzakelijk. Engineered Marketing is bijvoorbeeld een mooie manier om links te krijgen. Kan je een unieke tool ontwikkelingen waar mensen behoefte aan hebben? Dan zal er automatisch naar gelinkt gaan worden.

Conversie Optimalisatie en Growth Marketing

Eenmaal verkeer op je website wil je ook dat de bezoekers daar doen waar je je website voor ingericht hebt. Dat kan zijn: inschrijven voor een cursus, contact opnemen voor een afspraak of een aankoop doen. Je kan natuurlijk wachten tot de conversies vanzelf binnenkomen of je kan het proces versnellen door slimme Growth Hacking technieken toe te passen, zoals de popup die je misschien al gezien hebt op onze website.

Certificering

Growth Hacking Bureau Stramark heeft een Growth Hacking certificering in huis en heeft daarnaast specialisaties in Zoekmachine Optimalisatie (SEO), Zoekmachine Adverteren (SEA), Linkbuilding en Social Media Marketing.

 

growth marketing Amsterdam
growth hacking is een mindset
growth marketing bureau Amsterdam
Growth marketing agency Amsterdam
growth hacking agency
growth hacking marketing
growth hacking consultant
business growth marketing
growth online marketing