SEO dus Search engine optimization

seo search engine optimalization

OK
OK
ik geef het toe, ik ga een pagina ontwerpen waarmee ik hoog in google wil komen voor de term “SEO”.
Tot nogtoe was dat niet echt mijn prioriteit. Mijn prioriteit was “Zoekmachine marketing“. Voor die term sta ik nu plek 3, dus nu is het tijd om ook een aantal andere keywords hoog te komen. Een er van is SEO. Omdat ik al een pagina heb over “zoekmachine optimalisatie” heb ik 2 mogelijkheden. De zoekmachine optimalisatie pagina verder optimaliseren voor “SEO” ofwel een nieuwe pagina maken specifiek voor SEO.

Als algemene regel is het targetten van meerdere keywords op 1 page niet aan te raden. In dit geval zal er een uitgebreide interne en externe linking nodig zijn om hoog te komen. Daarom is het beter om een losse pagina aan te maken. Immers, je kan maar 1 keer per pagina linken naar een pagina (als je wil dat google de linkwaarde meeneemt). Dit zou betekenen dat ik op mijn eigen website moet kiezen tussen beide : (dus voor de /zoekmachine-optimalisatie/ pagina OF de anchor tekst “zoekmachine optimalisatie” ofwel “SEO”) Hiermee neemt de kans dat ik het voor elkaar krijg af!

Ook is het wel makkelijk linken met een url die alleen SEO bevat.
Dus nu heb ik een blogitem. Hiervan kijk ik of en hoe goed deze in de rankings gaat voorkomen en op welke termen. Daarna kan ik dan een ECHT artikel/websitepage maken om deze term te targetten. (organic keyword research)

seo optimalisatie
seo specialist
seo bedrijf
search engine optimization seo

Volgens een infographic die ik tegenkwam zijn de volgende keywords de belangrijkste in engelstalige landen:

Seo services
Seo tools
Seo company

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing gallery

Bekijk de gratis afbeeldingen >

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Alle whiteboard Fridays

24 interviews >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Stramark levert verschillende Online Marketing Bureau diensten. Wilt u hoog in Google? Naast zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie leveren wij:

SEO Copywriting
Linkbuilding
Zoekmachine Adverteren
Google Ads Certified Partner
Google Adwords Workshop
Search Engine Marketing Agency

Call Now Button