Title en Meta Description als onderdeel van Zoekmachine Marketing

Google Adwords Advertentie voorbeeldHet ontwerpen van een goede title en metadescription is erg belangrijk. De title helpt bij het gevonden worden in Google. Een goede title bevat de juiste keywords Google let hier op als je hier mee bezig bent. Maar Google is niet de enige. Juist mensen die zoeken kijken of dat het resultaat overeenkomt met hun wensen en verwachtingen. Daarom biedt Google Adwords verscheidene mogelijkheden om keywords in te voeren in de advertentie. Indien dit goed wordt uitgevoerd zijn hier zeer goede resultaten mee te boeken. (keyword injection)

Als zoekmachine marketing bureau is het zeer belangrijk om je te onderscheiden van je collega’s. Als je de term “zoekmachine marketing” invoert in google zie je dan ook dat de collega’s erg hun best doen om op unieke wijze tevoorschijn te komen. Sommige leggen het product nog even uit:”Bereik uw potentiële klanten met zoekmachine marketing. Kijk hoe!”  anderen vertellen hoe professioneel ze zijn: “Adwords Professioneel Uitbesteden? Ruim 5 Jaar Optimalisatie Ervaring!”  Anderen genereren indirecte leads:”Hogerop in de zoekmachines? Download nu de gratis handleiding!” Hier moet je waarschijnlijk je email adres achterlaten om de handleiding te krijgen. Anderen gebruiken een aantal simme woorden: “Top SEO consultancy voor koppositie Gegarandeerd structureel rendement”  Dit is slim, immers “Top SEO” is geestelijk verbonden met “Koppositie”

Door een aantal variaties over langere tijd te testen krijg je steeds betere resultaten. Naar de concurenten kijken helpt ook natuurlijk! Stramark is bezig met zijn eerste ronde en staat er nog fris in: De huidige die we gebruiken o.a. op onze visitekaartjes is deze:

Zoekmachine Marketing
Hoog in Google? Gevonden worden
en adverteren op Internet!
www.Stramark.nl

De title en metadescription is nog redelijk recht door zee:

Zoekmachine Marketing en Zoekmachine Optimalisatie voor het MKB
De consultants van Stramark helpen bedrijven bij het optimaliseren van de
zoekmachine marketing en de zoekmachine optimalisatie van uw website
www.Stramark.nl

Hiermee richten we ons op de MKB markt welke nog niet zeer goed weet hoe de zoekmachine wereld in elkaar zit. We proberen zo duidelijk mogelijk te communiceren wat we doen.  Hiermee onderscheiden we ons dus zo veel mogelijk van de collega’s

In de toekomst is de uitdaging om in elk medium dan wel bij iedere individuele verwachting van een mogelijke klant zo goed mogelijk aan te sluiten. Dus een mogelijke klant die “zoekmachine marketing” intikt heeft een andere verwachting van zijn resultaat als een die” Hoger scoren in google” in tikt of “adverteren in google”

To be continued

Over de schrijver: Wouter Blom

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

Top resources

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Google Ads Whitepaper

Hoe maak je geweldige ads? >

SERP optimaliseren

Google Snippet Optimizer >

Gratis advies in je mailbox

Website Audit
Google Ads Audit
Keyword Audit
SEO Audit
Offerte aanvragen

Top Blog Categorieën

Online Marketing
Google Ads
SEO
SEO Copywriting
Webshop
Social Media Marketing
Linkbuilding
Email Marketing
Team Stramark
Instructies gebruiker toevoegen