Internet Marketing Business: Fruitmand Barometer

Griepgolf: Stijging verkoop fruitmanden met 35%fruitmandshop.nl
Persbericht www.fruitmandshop.nl: Griepgolf leidt tot een stijging van 35% in het aantal online verkochte fruitmanden.

Hem, 03-11-2009. De griepgolf leidt tot een stijging van 35% in het aantal online verkochte fruitmanden in Nederland. Tot deze conclusie komt de website www.fruitmandshop.nl. Het baseert zich op eigen verkoopaantallen, onderbouwt met statistieken van zoekmachine Google. Deze week heeft de website een “fruitmand barometer” geïntroduceerd. De barometer geeft een actuele weergave van het aantal online bestelde fruitmanden en wordt wekelijks gepubliceerd op http://www.fruitmandshop.nl/fruitmand-barometer

Fruitmand als emotie
Nederland kent een traditie als het gaat om het bezorgen van een fruitmand. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de fruitmand nog immer op nr. 1 staat als ideale cadeau voor de zieke. De fruitmand heeft daarmee nog immer een voorsprong op een bos bloemen, welke op nr. 2 staat. De zwaarte van de griep, alsmede het gemak van internet, leiden er op dit moment toe dat het aantal online aankopen van fruitmanden in korte tijd gestegen is met 35%.

Sterke toename in het bezorgen van fruitmanden
“Wij merken de laatste 3 weken een sterke toename in het aantal fruitmand bestellingen”, aldus Sieger Koeman, account manager van www.fruitmandshop.nl. “Normaal ligt onze productiepiek pas in januari. Dit jaar zal de piek aanmerkelijk eerder in het seizoen komen.” Cijfers van Google Nederland onderschrijven dit. Vanaf augustus 2009 tot en met oktober 2009 is het aantal fruitmand-gerelateerde zoekopdrachten meer dan 35% toegenomen. Normaal vindt een dergelijke stijging plaats in de periode december – februari. De toename komt dan ook overeen met de landelijke griep-barometer van het RIVM.

Fruitmanden als reële maatstaaf voor griep
De fruitmand barometer kent een aantal uitgangspunten. Zo gaat www.fruitmandshop.nl er vanuit dat haar marktaandeel van ongeveer 10% constant is. Dit percentage is opgesteld aan de hand van Google statistieken. Om te komen tot het landelijk aantal fruitmanden dat men laat bezorgen, moet men de verkopen van www.fruitmandshop.nl dus vermenigvuldigen met een factor 10. Tevens is er de aanname dat de verhouding fruitmanden/zieken gelijk blijft: meer fruitmanden is meer zieken.

Meer informatie
Fruitmandshop.nl is marktleider in het bezorgen van fruitmanden en wordt regelmatig geïnterviewd, zie o.a. het interview in het NRC Handelsblad. Het bedrijf wordt door het ministerie van Economische Zaken gezien als koploper op het gebied van internetmarketing. Voor meer informatie over dit onderwerp www.fruitmandshop.nl/fruitmand-barometer.

The press release was originaly posted on Fruitmandshop.nl

Over de schrijver: Bureau Stramark

Online/SEO/SEA/business/strategie Consultant – Eigenaar Stramark - Focus op Resultaat Online voor grote en kleine merken | Google Premier Partner | GTD, SEM, SEA, SEO, Adwords, Facebook, Linkedin,Twitter, Display, Remarketing & More.

Reacties

 • Jeroen

  Leerzaam om even te lezen als je zelf nog weinig ervaring hebt met twitter ads. Vooral het feit dat alle resultaten geopenbaard worden maar ook de “fout” dat de datum erbij vermeld werd.

 • Chris Rommers

  Dag Mitchell, interessant artikel.

  Ik zie jullie tegenwoordig ook op Twitter voorbij komen met tweets als deze: https://twitter.com/stramark/status/517948114359951360

  Out of curiosity: werkt dat voor jullie?

 • Bedankt voor je reactie Chris! Wij merken vooral dat Twitter goed werkt voor het promoten van relevante content en het creëren van interactie met je doelgroep. Net zoals bij Facebook en andere social media is de respons vrij laag als je echt rechtstreeks iets probeert te verkopen. Je promoted Tweet moet dus vooral waardevol en interessant zijn voor degene die hem krijgen te zien.

Top resources

Online marketing gallery

Bekijk de gratis afbeeldingen >

Online marketing plan

Waardevolle eerste stappen >

Alle whiteboard Fridays

24 interviews >

Internet Marketing Model

48 termen uitgelegd >

Stramark levert verschillende Online Marketing diensten. Wilt u hoog in Google? Naast zoekmachine marketing en zoekmachine optimalisatie leveren wij:

SEO Copywriting
Linkbuilding
Zoekmachine Adverteren
Adwords Certified Partner
Google Adwords Workshop
Search Engine Marketing Agency

Shares